Nastupi

Devedesete: Lajnap stand-up comedy

Što su devedeste?

LAJNAP komičarima su to godine djetinjstva i odrastanja. Dobro, svima osim Saši, Saša je u 90-ima već bio odrastao. Period je to kojeg se rado sjećamo. Kako i ne bi? Slušali su se Bekstriči i Spajsice te hitovi cro dancea uz Sennu M, ET, Kasandru... Gledala se Esmeralda dok Beverly Hill nije bio na telki. Sjećanja sama naviru... kao i fore.

Tematska stand-up comedy večer čeka samo vas, putnike u vremenu da se prisjetimo svih ludih stvari koje su obilježile - DEVEDESETE.

Za vas nastupaju LAJNAPovi nostalgičari: Aleksandar Curać Šarić, Saša Turković, Vlatko Štampar i Goran Vugrinec.

DEVEDESETE u 21. stoljeću - 17.03. u 19:30 sati - Kino Duga Resa!

Ulaznice možete kupiti online ovdje te na prodajnim mjestima Entria.

VAŽNO! Snimanje nastupa i komičara tijekom izvođenja materijala je zabranjeno. Pustite telefone i uživajte u showu. Hvala! Kupnjom ulaznice slažete se s navedenim uvjetom.

Što je LAJNAP?

LAJNAP smo mi. Ekipa: Aleks Curać Šarić, Vlatko Štampar, Saša Turković i Goran Vugrinec.

Riječ je o našem novom projektu sa zajedničkom jednostavnom idejom:

NOVA SEZONA. NOVE FORE. ISTI PLAN. NASMIJATI VAS.

Vidimo se!

Lajnap

www.lajnap.lol

Plesna predstava "Arabian nights"

Puna kino dvorana je danas, 3. ožujka, bila u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa...

Odigrana je plesna predstava "Arabian nights" s tematikom poznate priče iz Aladdina, a održana je za polaznike Dječjeg vrtića Duga Resa i niže razrede OŠ Vladimir Nazor i OŠ Ivan Goran Kovačić.

Predstava je nastala u sklopu redovnih plesnih radionica Pučkog otvorenog učilišta, a prepoznata je i financirana sredstvima Ministarstva kulture i medije kroz projekt "Plesna kultura za djecu i mlade".

Stand up: Ja sam ti takav

Komičari Splicke scene ponovno stižu u Dugu Resu, a ovog puta umjesto zajedničkog nastupa očekuje vas solo izdanje Tomislava Primorca koji izvodi svoj show "Ja sam ti takav".

Vidimo se u srijedu 22. veljače u 19:30 sati u Kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa!

Cijena ulaznice: 7 EUR / 52,74 kn (Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn)

Fizička prodaja:

Više o showu i Tomislavu Primorcu

Energičan, emotivno uronjen u ono što radim, ponekad iznerviran, ali ipak ispunjen pozitivnom energijom. Na životnoj sam misiji da pronađem smiješnu ljepotu u onome preko čega letimice prelazimo u svakodnevnici.

Moja komedija ti je za svakoga.

Svojim primijećivanjima i domišljatom logikom nasmijavao sam širok spektar ljudi, od studenata preko agresivno nametljivih muškaraca srednje dobi do bakica. I bakice su, moram priznat, definitivno jedna od najboljih publika.

Moje teme su ti takve.

Sežu od obiteljskih odnosa i portreta različitih karaktera ljudi, preko usporedbe kulturoloških razlika mjesta koja sam posjetio i hvatanja karakterističnih momenata sredine u kojoj živim, do iscrpne analize jezika kojim govorimo.

Govorim istinu, prenosim iskustva koja su mi se dogodila.

Dajte mi svoju pažnju i odgovorno ću s njome postupati.

Jer ja sam ti takav.

Tomislav Primorac je mitološko biće kojega se svi purgeri boje – poludalmatinac, poluhercegovac. Diplomirani je fizičar, ali se na razočarenje svojih roditelja bavi stand up komedijom. Životni san mu je da zbog svojih doprinosa čovječanstvu u povijesti ostane zapamćen poput Nikole Tesle, ne toliko iz filantropskih pobuda, nego čisto zato da bi se Dalmatinci i Hercegovci svađali čiji je.

Poprilično je skeptičan. Najmanje vjeruje ljudima koji ga pokušavaju uvjerit s argumentom “viruj ti meni”.

Stand up: Dobra večer, došao sam po vašu kćer

Teatar Kerekesh i stand up komedija "Dobra večer, došao sam po vašu kćer" u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa.

Ta rečenica teško pada svakome tko ima kćer i ubrzo postaje noćna mora svakog tate koji nije spreman pustiti svoju kćer u ralje života. Ovaj stand up nastao je nakon Janove akupunkture mozga za vrijeme jedne vožnje po autocesti ZG-ZG. Nastao je iz straha, ljubavi i potrebe da se publika nasmije na račun patnika kojem nema pomoći.

Rezervacije i prodaja ulaznica:

Cijena ulaznica: 60,00 kn / 7,96 EUR (Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn)

Marginalci

Marginalci stižu u kina, a s filmom dolaze i glumci koji trgaju karte na ulazu i druže se s publikom prije ili nakon filma, uz pivicu. #marginalci #pivicasglumcima

Nova komedija Ljubomira Kerekeša. Dođite u kino smijati se na svoj račun.

Svi smo mi MARGINALCI. Borimo se za novu kanalizaciju i odvodne jarke. Organiziramo akciju "Zbogom oružje", a doma imamo još artiljerije za pola ulice. Oplakujemo susjeda s kojim nismo cijeli život mogli popit ni jedan gemišt. Branimo prava homoseksualaca, ali molimo Boga da nam je obitelj heteroseksualna. Rome nazivamo ciganima, a među nama ima više cigana nego među Romima. Politika nas uči životu, jer škole su naporne. Bolnice nam se urušavaju, no zato imamo jako čvrste spomenike našoj Domovini. Živjela Hrvatska! Živjeli MARGINALCI!

Turneja "Marginalci osvajaju Hrvatsku" - Kino dvorana Duga Resa, 21. studenoga 2022. u 19:30 h.

Kupnja ulaznica na www.kino.hr. Vidimo se u kinima!

Plesna predstava "Kad ruke šute"

Tema partnerskih odnosa mnogima je zanimljiva. Svatko od nas ima ideju kako bi stvari trebale funkcionirati, kako bi veza trebala izgledati. Te ideje prikupljamo od djetinjstva tijekom čitavog života i to nazivamo unutarnji svijet. Ono što se događa u stvarnosti zovemo vanjski svijet. A kako “pomiriti” ta dva svijeta? Kako pronaći balans?

Raspored predstave:

Rezervacija i kupnja ulaznica:

Cijena:

Predstava je financirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn.

Više o predstavi

Tema partnerskih odnosa mnogima je zanimljiva. Svatko od nas ima ideju kako bi stvari trebale funkcionirati, kako bi veza trebala izgledati. Te ideje prikupljamo od djetinjstva tijekom čitavog života i to nazivamo unutarnji svijet. Ono što se događa u stvarnosti zovemo vanjski svijet. A kako “pomiriti” ta dva svijeta? Kako pronaći balans?

Često nije nimalo lako zato što je postizanje tog balansa proces koji podrazumijeva:

U bajkama uvijek postoje prepreke u obliku zmajeva, zlih vještica ili nemilih oluja na putu prema cilju. Te su prepreke u stvarnom životu suočavanje s onim dijelovima sebe s kojima nam se teško suočiti. Prijeđemo li sve te zmajeve, postajemo sretna i realizirana osoba. Jedino takva osoba može graditi zajedništvo bez stapanja vlastitog identiteta u tuđi. Takva osoba zna da kvalitetna partnerska veza ne pada spontano s neba, da ne postoji srodna duša koja će ispuniti sva naša očekivanja, već da se dobra veza gradI konstantnim trudom, davanjem, razumijevanjem, namjerom i ljubavlju.

“Kad ruke šute” plesna je predstava čija je dramaturško - koreografska koncepcija nastala na temelju stručno - istraživačkog teksta o partnerskim odnosima socijalne pedagoginje Sare Peranić. Plesač i plesačica, Sunčica Bandić i Christian Nujster, služeći se pokretom, u koreografiji Ilone Cvitić Kanceljak i uz autorsku glazbu Silvije Grilec, prikazuju 4 razine partnerskog odnosa kroz koje svi partneri na putu izgradnje kvalitetnog odnosa na svoj jedinstveni način prolaze: privlačnost, romanca, borba za moć, prava ljubav. Priča je osnažena i audiovizualnim projekcijama u kojima se uz pomoć kazališta sjena imitira svaki stupanj razvoja životnog ciklusa leptira. Što li pak leptiri i kvalitetne veze imaju zajedničko? Naime, i jedni i drugi prolaze različite stadije sazrijevanja. Leptir mora proći 4 stadija, od jajašca preko gusjenice i kukuljice sve do šarene odrasle jedinke koja je sposobna letjeti. Kvalitetna veza odvija se u 4 različita stadija: privlačnost, romanca, borba za moć i prava ljubav. Svaki stadij je jedinstven, ali i prijeko potreban u razvojnom procesu i kao preduvjet sljedećem. Leptiri ne mogu oživjeti ako nisu prošli prethodne stadije, a prava ljubav ne može proizaći iz odnosa koji se nije razvio iz privlačnosti, romance i borbe za moć.

Hoće li završetak biti „i tako su živjeli sretno do kraja života“ ili pak „svatko je krenuo svojim putem“ ovisi o nizu (plesnih) koraka.

Projekt je inicijalno nastao kao završni rad studentice Laure Pribanić na 3. godini Preddiplomskog studija produkcije na ADU, a potom je razvijen kao profesionalna predstava u suradnji s Plesnim centrom Tala koji je preuzeo daljnju distribuciju i promociju predstave.

Produkcija plesnih radionica POUDR

Plesna produkcija Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa održat će se 12. lipnja 2022. u kino dvorani Duga Resa s početkom u 19 sati.

Plesne radionice ove godine obilježavaju 15. godišnjicu djelovanja... Što smo Vam pripremili? Dođite vidjeti!

Cijena ulaznice: 20,00 kn

Prodajna mjesta:

BEST OF Saša Turković: stand up show

BEST OF Saša Turković, po prvi puta nastupa kod vas solo, pa ne propustite, 29.04. u kinu Duga Resa u 19.30 sati poslušati 90 minuta njegovih fora!

Informacije o ulaznicama:

Ulaznice možete kupiti online, na prodajnim mjestima Entria ili sat vremena prije početka predstave na ulazu u kino.

Vrata se otvaraju u 19, a show kreće u 19.30 sati.

Tko je Saša Turković?

Iako se uvijek šali na račun svojih godina kao najstariji član LAJNAP COMEDY kolektiva, fore naoko ozbiljnog poslovnog i obiteljskog čovjeka u finjak odijelu definitivno nisu zastarjele. Saša je komičar koji suvereno vlada pozornicom kao da se na njoj rodio, dok publici ne ostavlja vremena uzeti daha ni na tren opustiti mišiće od smijeha.

Njegov bi humor najvjernije opisala kao britak, inteligentan i autentičan, a inspiraciju za svoje komične ispovijesti crpi iz bogatog (i dugog!!!) obiteljskog i poslovnog života (otac čak troje djece, a suprug tek jedne žene). Iako na prvu odaje dojam finog, zrelog gospodina iz susjedstva koji koliko je god moguće odolijeva psovkama i vulgarnostima omiljenima u stand up miljeu, kod ovog stand up komičara ipak neće ostati kratkih rukava niti oni koji vole zločkaste, sarkastične i crnohumorne fore.

Sašini su nastupi ležerni, a opet dinamični; on vješto prelazi iz jedne teme u drugu ne zanemarujući ukus i teme kako mlađe publike, tako i one starije koja će se prepoznati i poistovjetiti s mnogim zgodama koje je Saša u životu proživio i kojima se sada s odmakom i sam grohotom smije (u sebi, naravno).

Izv.prof.dr.sc. Irena Sever Globan, komunikologinja

Kako njegov um funkcionira možete saznati na njegovoj FB stranici - Saša Turković.

Stand up comedy: Dejtnajt 2

Hit predstava LAJNAP COMEDY komičara upravo je dobila svoj nastavak! Dobrodošli na DEJTNAJT 2!

Drugi dio vrlo popularne predstave LAJNAP komičara donosi nove fore o muško-ženskim odnosima, ljubavi i vezama. Kada imate toliko ljubavnih savjeta, koliko imaju Aleks, Vlatko, Saša i Goran, ne stanu svi u jedan show. I dalje je riječ o savršenoj večeri za dejt, no sada ćete čuti drugačiji materijal od originalne predstave. Pridružite nam se na novom showu i zabavite se s nama u novim bespućima ljubavi.

Za vas nastupaju LAJNAPovi Kupidi: Aleksandar Curać Šarić, Saša Turković, Vlatko Štampar i Goran Vugrinec.

DEJTNAJT 2 - datum za drugi dejt - 11.03. u 19:30 sati u kino dvorani DUGA RESA.

Informacije o ulaznicama:

Cijena: 50,00 HRK (na DAN PREDSTAVE 60,00 HRK)

Ulaznice možete kupiti

Zbog epidemije COVID-19 molimo da poštujete sve mjere zdravstvene zaštite te da održavate preporučenu društvenu distancu.

Što je LAJNAP?

LAJNAP smo mi. Ekipa: Aleks Curać Šarić, Tomislav Koza Kozačinski (trenutno u Londonu), Vlatko Štampar, Saša Turković i Goran Vugrinec.

Riječ je o našem novom projektu s zajedničkom jednostavnom idejom:

NOVA SEZONA. NOVE FORE. ISTI PLAN. NASMIJATI VAS.

Vidimo se!