Koncerti

Šajeta: Koncert povodom Dana žena

Grad Duga Resa poklanja koncert povodom Dana žena, a koji će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa 12. ožujka 2023. godine.

Poznati hrvatski glazbenik Šajeta, održat će prigodni koncert uz pratnju benda i svirati poznate hitove.

Koncert počinje u 19:30 sati, a ulaz je besplatan.

Suorganizatori koncerta su Turistička zajednica područja Četiri rijeke i Pučko otvoreno učilište Duga Resa.

Vidimo se na koncertu!

Božićni koncert limene glazbe

I 2022. godina je pri kraju, a to znači da smo sve bliže tradicionalnom Božićno-novogodišnjem koncertu Limene glazbe Duga Resa, koji će se i ove godine održati u utorak, 27. prosinca u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa s početkom u 19 sati.

I ove godine, našem orkestru pridružit će se Puhački orkestar DVD Ogulin te će zajedno izvesti raznovrstan i zabavni program. Dođite, uživajte i zabavite se zajedno s nama!

Ulaz je besplatan. Vidimo se!

Koncert "Dečki s 'štrumenti"

Koncert "Dečki s 'štrumenti" održat će se u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa u utorak 13. prosinca 2022. s početkom u 19 sati. Bit će izvedene pjesme koje se obično ne izvode u obaveznom folklornom programu. Na koncertu nastupaju KUD Sveti Juraj Duga Resa, Sveti Fabijan Zagradci, Sveta Ana Vučijak Karlovac, Sveti Antun Pokupska Dolina i Izvor Generalski Stol.

Cijena ulaza je 10,00 kn / 1,33 EUR (fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn). Kupnja ulaznica na blagajni kino dvorane od 18 sati na dan koncerta. 

Vidimo se!

VEČER DUETA: koncert klasične glazbe

Koncert klasične glazbe "VEČER DUETA" u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa.

U srijedu 12. listopada u 19 sati koncert u izvedbi Ivane Lazar - sopran, Helene Lucić Šego - mezzosopran i Mario Čopor - klavir.

Ulaz je besplatan. Vidimo se na koncertu!


Koncert je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija.

O izvođačima

IVANA LAZAR - sopran, rođena je u Tuzli 1976. god. Diplomirala je 2001. god. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Mire Zidarić-Orešković i kao najbolji diplomant dobitnica je nagrade "Marija Borčić" koju dodjeljuje Muzička akademija u Zagrebu. Magistrirala je u klasi Lidije Horvat-Dunjko, a usavršavala se i kod Dunje Vejzović, Konrada Richtera i Olivere Miljaković. Dobitnica je diplome "Darko Lukić", nagrade "Milka Trnina" - Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, dvostruka dobitnica nagrade " Jurica Murai" za najbolju interpretaciju na Varaždinskim baroknim večerima te Nagrade hrvatskog glumišta za ulogu Kraljice noći u Mozartovoj Čarobnoj fruli.

Već dugi niz sezona, Ivana Lazar, prisutna je na hrvatskoj glazbenoj sceni kao izvrsni interpret glazbe baroka, predklasike i klasike. Dugo godina djelovala je kao solist Hrvatskog baroknog ansambla, suosnivačica je ansambla za ranu glazbu "Camerata Garestin", a kao solist surađuje i sa zborom HRT-a.

U isto vrijeme razvija i svoju opernu karijeru koju započinje u Operi HNK Zagreb 2001. godine debitirajući u Puccinijevoj jednočinki "Suor Angelica". Od tada je ostvarila niz velikih koloraturnih uloga kao što su: Gilda - iz opere "Rigoletto" G. Verdija; Kraljica noći-iz "Čarobne frule" W. A. Mozarta; Ophelie - iz opere Hamlet A. Tomasa; Oscar - iz "Krabuljnog plesa" G. Verdija; Clorinda - iz opere "Pepeljuga" G. Rossinija; Lucia - iz opere "Lucia di Lammermoor" G. Donizetija, i mnoge druge... Nastupala je sa mnogim eminentnim orkestrima u zemlji i inozemstvu kao npr: Zagrebačka filharmonija, Sarajevska filharmonija, Varaždinski komorni orkestar, Sinfonijski orkestar HRT-a a već više sezona solistica je i svjetski priznatog ansambla "Le Parlement de Musique" iz Strasbourga.

Svojim nastupima osvojila je publiku i na najvećim hrvatskim festivalima kao što su Dubrovačke ljetne igre, Varaždinske barokne večeri, Osorske večeri, Splitsko ljeto, Riječke ljetne noći, itd...

Od 2006. do 2008. godine bila je stipendistica CEE-Musiktheater/Deutschebank iz Beča.

Prvakinja je Opere u Zagrebu.

HELENA LUCIĆ ŠEGO - mezzosopran, rođena u Frankfurtu na Majni. Studirala je germanistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a u 2005. diplomirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Lidije Horvat-Dunjko. Još za vrijeme studija ostvaruje svoj operni debi u zagrebačkom HNK u Puccinijevim jednočinkama “Suor Angelica” i “Gianni Schicchi” i u HNK Osijek kao Cherubino u Mozartovom “Figarovom piru”. Od tada ostvarila je niz uloga u svim hrvatskim opernim kućama: Lola u operi „Cavalleria rusticana“ P.Mascagnija, Mercedes i Carmen u Bizetovoj „Carmen“, 2.dama u Mozartovoj „Čarobnoj fruli“, Messagiera/ Speranza u Monteverdijevom „L'Orfeo“, Pepeljuga u istomenoj Rossinijevoj operi, Orlofsky u Straußovom „Šišmišu“ , Mintje u Bersinom „Postolaru iz Delfta“, Adalgisa u Bellinijevoj operi „Norma“. Pjevala je Ivicu na premijeri Humperdinckove opere „Ivica i Marica“, zatim Floru u Verdijevoj operi “La Traviata”, Marcellinu u Mozartovom “Figarovom piru” i Smeraldinu u operi “Zaljubljen u tri naranče” S. S. Prokofjeva. Kao Rosina u Rossinijevom „Seviljskom brijaču“ nastupala je i u Zagrebu, Rijeci i Splitu. U splitskom HNK nastupala je kao Siebel u Gounodovom „Faustu“ i kao Rosina u Rossinijevom „Seviljskom brijaču“. U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku nastupala je još kao Nancy u operi “Martha” F.v.Flotowa, kao Ciesca u Puccinijevom “Gianni Schicchi”, kao Klotilda u operi “Porin” V.Lisinskog i kao Adalgisa na premijeri Bellinijeve “Norme”. Usavršavala se na majstorskim tečajevima Kammersängerin Bečke državne opere Olivere Miljaković, Axelle Gall (francuska opera), Bernda Weikla, Silvie dalla Benetta-e, Paola de Napolia, Catherine Denley. Vrsna je interpretkinja barokne glazbe , surađivala je sa velikim imenima kao što su Laurence Cummings, Richard Egarr, Martin Gester, Hervé Niquet, Paul Eswood – pod čijim vodstvom je kao solist sudjelovala u svjetskoj praizvedbi Cavallijeve opere “Pompeo magno”. Zapažen nastup imala je na Muzičkom biennalu Zagreb (2004.) u praizvedbi operi Životinjska farma Igora Kuljerića kao Mollie, i na otvorenju Splitskog ljeta gdje je pjevala ulogu Lobela u dramskom oratoriju „Prijenos Sv.Dujma“ J. Bajamontija pod ravnanjem Mo.Dešpalja, te kao Rossinijeva Pepeljuga u češkom Brnu i Fidalma u Cimarosinom “Tajnom braku” u austrijskom Schärdingu. Kao solist surađivala je između ostalog sa zborom i Simfonijskim orkestrom HRT-a, Durbovačkim simfonijskim orkestrom, Zagrebačkom filharmonijom, Riječkom filharmonijom, ansamblom za suvremenu glazbu Cantus i godinama nastupala sa Hrvatskim baroknim ansamblom, kao i sa dirigentima Nikšom Barezom, Lorisom Voltolinijem, Ivom Lipanovićem, Urošom Lajovicem i dr. Na odsjeku za pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu radi kao naslovni docent.

MARIO ČOPOR - pohađao je klavir u Zagrebu na osnovnoj i srednjoj muzičkoj školi ''Elly Bašić'' kod profesorice Ljubomire Minje Kolak te je diplomirao (1995) i magistrirao (1998) na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Stjepana Radića. Usavršavao se u Austriji kod prof. Ludowiga Hoffmana(1996,ljetna škola) kao solo pijanist te kod prof. Konrada Richtera(1999,ljetna škola)kao pijanist na polju vokalne glazbe-smjer operni ''lied''. Već od srednje škole te za vrijeme studija osvaja ugledne nagrade na državnim natjecanjima , nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu od Japana preko cijele Evrope do SAD-a i Južne Afrike kao solist, uz čuvene ansamble i orkestre te unutar komornih sastava.

Za nastupe u Japanu dobitnik je Rektorove nagrade.

Posebni značaj u njegovom umjetničkom djelovanju imaju operni pjevači te je kao korepetitor i umjetnički suradnik surađivao i nastupao s mnogim poznatim imenima opernog pjevanja ali i s pjevačima na polju mjuzikla,operete te zabavne i jazz glazbe s kojima je snimio nekoliko nosača zvuka (CD sa Lidijom Horvat Dunjko za osnovnoškolske udžbenike u izdanju ''Školske knjige'', CD sa Mirom Vlahović, 2 CD-a sa dječjim i djevojačkim zborom ''Mozartine''...) te također održao brojne nastupe. Kao solist i pjevački korepetitor snimio je djela za mnoge televizijske i radio emisije. Od 1998. do 2012. stalni je član i umjetnički suradnik ZOS-a (Zagrebačkog Opernog Studija) pod ravnanjem Mo. Antuna Petrušića od kojeg kasnije preuzima ravnateljstvo Godine 2002. zajedno sa flautisticom Renatom Penezić i oboistom Brankom Mihanovićem osniva trio te izvode virtuozne instrumentalne obrade raznih opernih popularnih arija. Početkom 2009. godine izašao je zajednički CD ''Operni Suveniri'' u izdanju Croatie Recordsa. Stalni je član/pijanist i suosnivač ansambla za modernu glazbu ''Acoustic Project'' pod pokroviteljstvom Zagrebačke filharmonije(2012.godine izašao je CD u izdanju Croatie Recordsa). Godine 2016. snima 10 epizoda emisije „ Bespućima glazbenih pojmova“ za HRT, kao umjetnički suradnik,klavirist studenata i profesora solo pjevanja MA Zagre.Godine 2015., 2016. te 2018. službeni je korepetitor međunarodnog pjevačkog natjecanja opernih pjevača ZINKA MILANOV (održanog u Riječkom HNK) 2019.godine snimio je CD sa sopranisticom NELOM ŠARIĆ za japansko tržište. Iste godine snimio je kompoziciju NOKTURNO Ferde Livadića(u obradi Miroslava Miletića za klavir i gudači kvartet) sa gudačim kvartetom Cadenza u izdanju Notta bene d.o.o.

Njegov rad i ostvarenja u području pjevačke korepeticije odnosno koncertne pratnje odlikuje se posebnom kvalitetom, gdje pokazuje temeljito muzičko poznavanje specifičnosti i zahtjevnosti vokalnog izričaja u svim područjima.

Od 1996. godine kontinuirano radi kao umjetnički suradnik(vanjski) na pjevačkom odsjeku Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu a od 2003. godine kao stalni umjetnički suradnik.

Godine 2009. postaje viši umjetnički suradnik sa reizborima 2015. te 2020. godine na MA u Zagrebu.

Godine 2020. postaje umjetnički savjetnik na MA u Zagrebu.

Dobitnik je „Oskara znanja“ Agencije za odgoj i obrazovanje za postignute rezultate u radu s učenicima 2018/2019.