Koncerti

KONCERT DAN ŽENA - "PAVEL"

Pozivamo Vas na koncert Grupe "PAVEL" koji će se održati 08.03.2024. u 19:30 sati u kino dvorani grada Duga Rese.


Ulaz je besplatan:


Vidimo se na koncertu :)

Božično-novogodišnji koncert LIMENE GLAZBE Duga Resa

Pozivamo Vas na Božićno-novogodišnji koncert koji će se održati 27.12.2023 u 19.00 sati u kino dvorani grada Duga Rese.


Pridružiti će nam se i dragi gosti Puhačkih orkestra DVD Ogulin i grada Karlovca. 


Vidimo se na koncertu :)

Godišnji koncert KUD SV. JURAJ Duga Resa

Godišnji koncert KUD-a Sveti Juraj u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa u četvrtak 21. prosinca u 18:30 sati.

Nastupaju članovi i gosti Srednja škola Duga Resa i OŠ Vladimir Nazor.


Cijena ulaznice je 3,00 eur / 22,60 kn obračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450.


Kupnja ulaznica na blagajni od 17:30 sati.


Vidimo se na koncertu :)

Dečki s štrumentima

Koncert "Dečki s štrumentima" Kuda Sv. Juraj u četvrtak 7. prosinca u 18:30 sati u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa.


Ulaz je besplatan.


Vidimo se na koncertu :)

DugaResaFest 2023

Pridružite nam se na osmom izdanju DugaResaFesta u organizaciji Udruge za mlade Agora uz potporu Grada Duge Rese i Karlovačke županije.

Održat će se u nedjelju, 14. svibnja 2022. godine, u kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa s početkom u 19 sati.

Pripremili smo i gosta večeri - Jelenu Žnidarić, poznatu pod umjetničkim imenom Zsa Zsa koja će posjetiti ovogodišnji Festival i otpjevati svoje najveće hitove.

Veselimo se Vašem dolasku!

Cijena ulaznice za DugaResaFest Euforiju je 4,00 €, a svoju ulaznicu možete kupiti na blagajni od 18 sati.

“Volim gajde neg’ tambure troje”

Pozivamo vas na cjelovečernji koncert Folklornog ansambla “Zagreb-Markovac” u Dugoj Resi s početkom u 19:30 sati.

Pogledajte i poslušajte plesove i zvukove Baranje, Posavine, Međimurja, Zlarina, Stažnjevca, Kalinovca, Sesvetskog prigorja, Gorskoga kotra i Nerezina. Posebno najavljujemo u potpunosti novo uprizorenu koreografiju plesova i pjesama Nerezina s otoka Lošinja koja će se prvi puta izvesti u Dugoj Resi.

Ulaz je slobodan.

Vidimo se na koncertu!

Koncert "Zagrebački solisti"

Koncert "Zagrebački solisti" u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa nastupa u subotu 20. svibnja s početkom u 20 sati.

Ansambl Zagrebačkih solista osnovan je 1953. godine u okviru Radio Zagreba, pod umjetničkim vodstvom glasovitoga violončelista Antonija Janigra.

Tijekom gotovo sedam desetljeća – pod umjetničkom palicom jednako znamenitih koncertmajstora, poput Dragutina Hrdjoka, Tonka Ninića, Anđelka Krpana i Borivoja Martinića-Jerčića – Zagrebački solisti odražavaju kvalitetu muziciranja na zavidnoj razini, a koju redovito prezentiraju i na prestižnim svjetskim koncertnim pozornicama.

Od 2012. godine Ansambl nastupa uz glasovitoga violinista Sretena Krstića kao svojega koncertmajstora, a ujedno i koncertmajstora Münchenske filharmonije.

Do sada su Zagrebački solisti održali gotovo 4000 koncerata na svim kontinentima, u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama kao što su Musikverein (Beč), Concertgebouw (Amsterdam), Royal Festival Hall (London), Berlin Philharmonic Hall, Tchaikowski Hall (Moskva), Santa Cecilia (Rim), Carnegie Hall (New York), Opera House (Sydney), Victoria Hall (Ženeva), Teatro Real (Madrid), Teatro Colon (Buenos Aires), Versailles itd.

Zagrebački solisti izvode repertoar koji uključuje barokna, klasicistička, romantička, ali i djela suvremene glazbe, s posebnom pažnjom usmjerenom na aktualizaciju ranijih, ali i predstavljanje mlađih generacija hrvatskih skladatelja.

Joseph Haydn, Felix Mendelssohn, Boris Papandopulo i Leo Weiner su neka od ime čija djela ćemo slušati u Dugoj Resi.

Ulaz je besplatan i sve Vas pozivamo da nam se pridružite.

Vidimo se na koncertu :)

Šajeta

Grad Duga Resa poklanja koncert povodom Dana žena, a koji će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa 12. ožujka 2023. godine.

Poznati hrvatski glazbenik Šajeta, održat će prigodni koncert uz pratnju benda i svirati poznate hitove.

Koncert počinje u 19:30 sati, a ulaz je besplatan.

Suorganizatori koncerta su Turistička zajednica područja Četiri rijeke i Pučko otvoreno učilište Duga Resa.

Vidimo se na koncertu!

Božićni koncert limene glazbe

I 2022. godina je pri kraju, a to znači da smo sve bliže tradicionalnom Božićno-novogodišnjem koncertu Limene glazbe Duga Resa, koji će se i ove godine održati u utorak, 27. prosinca u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa s početkom u 19 sati.

I ove godine, našem orkestru pridružit će se Puhački orkestar DVD Ogulin te će zajedno izvesti raznovrstan i zabavni program. Dođite, uživajte i zabavite se zajedno s nama!

Ulaz je besplatan. Vidimo se!

Koncert "Dečki s 'štrumenti"

Koncert "Dečki s 'štrumenti" održat će se u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa u utorak 13. prosinca 2022. s početkom u 19 sati. Bit će izvedene pjesme koje se obično ne izvode u obaveznom folklornom programu. Na koncertu nastupaju KUD Sveti Juraj Duga Resa, Sveti Fabijan Zagradci, Sveta Ana Vučijak Karlovac, Sveti Antun Pokupska Dolina i Izvor Generalski Stol.

Cijena ulaza je 10,00 kn / 1,33 EUR (fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn). Kupnja ulaznica na blagajni kino dvorane od 18 sati na dan koncerta. 

Vidimo se!

VEČER DUETA: koncert klasične glazbe

Koncert klasične glazbe "VEČER DUETA" u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa.

U srijedu 12. listopada u 19 sati koncert u izvedbi Ivane Lazar - sopran, Helene Lucić Šego - mezzosopran i Mario Čopor - klavir.

Ulaz je besplatan. Vidimo se na koncertu!


Koncert je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija.

O izvođačima

IVANA LAZAR - sopran, rođena je u Tuzli 1976. god. Diplomirala je 2001. god. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Mire Zidarić-Orešković i kao najbolji diplomant dobitnica je nagrade "Marija Borčić" koju dodjeljuje Muzička akademija u Zagrebu. Magistrirala je u klasi Lidije Horvat-Dunjko, a usavršavala se i kod Dunje Vejzović, Konrada Richtera i Olivere Miljaković. Dobitnica je diplome "Darko Lukić", nagrade "Milka Trnina" - Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, dvostruka dobitnica nagrade " Jurica Murai" za najbolju interpretaciju na Varaždinskim baroknim večerima te Nagrade hrvatskog glumišta za ulogu Kraljice noći u Mozartovoj Čarobnoj fruli.

Već dugi niz sezona, Ivana Lazar, prisutna je na hrvatskoj glazbenoj sceni kao izvrsni interpret glazbe baroka, predklasike i klasike. Dugo godina djelovala je kao solist Hrvatskog baroknog ansambla, suosnivačica je ansambla za ranu glazbu "Camerata Garestin", a kao solist surađuje i sa zborom HRT-a.

U isto vrijeme razvija i svoju opernu karijeru koju započinje u Operi HNK Zagreb 2001. godine debitirajući u Puccinijevoj jednočinki "Suor Angelica". Od tada je ostvarila niz velikih koloraturnih uloga kao što su: Gilda - iz opere "Rigoletto" G. Verdija; Kraljica noći-iz "Čarobne frule" W. A. Mozarta; Ophelie - iz opere Hamlet A. Tomasa; Oscar - iz "Krabuljnog plesa" G. Verdija; Clorinda - iz opere "Pepeljuga" G. Rossinija; Lucia - iz opere "Lucia di Lammermoor" G. Donizetija, i mnoge druge... Nastupala je sa mnogim eminentnim orkestrima u zemlji i inozemstvu kao npr: Zagrebačka filharmonija, Sarajevska filharmonija, Varaždinski komorni orkestar, Sinfonijski orkestar HRT-a a već više sezona solistica je i svjetski priznatog ansambla "Le Parlement de Musique" iz Strasbourga.

Svojim nastupima osvojila je publiku i na najvećim hrvatskim festivalima kao što su Dubrovačke ljetne igre, Varaždinske barokne večeri, Osorske večeri, Splitsko ljeto, Riječke ljetne noći, itd...

Od 2006. do 2008. godine bila je stipendistica CEE-Musiktheater/Deutschebank iz Beča.

Prvakinja je Opere u Zagrebu.

HELENA LUCIĆ ŠEGO - mezzosopran, rođena u Frankfurtu na Majni. Studirala je germanistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a u 2005. diplomirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Lidije Horvat-Dunjko. Još za vrijeme studija ostvaruje svoj operni debi u zagrebačkom HNK u Puccinijevim jednočinkama “Suor Angelica” i “Gianni Schicchi” i u HNK Osijek kao Cherubino u Mozartovom “Figarovom piru”. Od tada ostvarila je niz uloga u svim hrvatskim opernim kućama: Lola u operi „Cavalleria rusticana“ P.Mascagnija, Mercedes i Carmen u Bizetovoj „Carmen“, 2.dama u Mozartovoj „Čarobnoj fruli“, Messagiera/ Speranza u Monteverdijevom „L'Orfeo“, Pepeljuga u istomenoj Rossinijevoj operi, Orlofsky u Straußovom „Šišmišu“ , Mintje u Bersinom „Postolaru iz Delfta“, Adalgisa u Bellinijevoj operi „Norma“. Pjevala je Ivicu na premijeri Humperdinckove opere „Ivica i Marica“, zatim Floru u Verdijevoj operi “La Traviata”, Marcellinu u Mozartovom “Figarovom piru” i Smeraldinu u operi “Zaljubljen u tri naranče” S. S. Prokofjeva. Kao Rosina u Rossinijevom „Seviljskom brijaču“ nastupala je i u Zagrebu, Rijeci i Splitu. U splitskom HNK nastupala je kao Siebel u Gounodovom „Faustu“ i kao Rosina u Rossinijevom „Seviljskom brijaču“. U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku nastupala je još kao Nancy u operi “Martha” F.v.Flotowa, kao Ciesca u Puccinijevom “Gianni Schicchi”, kao Klotilda u operi “Porin” V.Lisinskog i kao Adalgisa na premijeri Bellinijeve “Norme”. Usavršavala se na majstorskim tečajevima Kammersängerin Bečke državne opere Olivere Miljaković, Axelle Gall (francuska opera), Bernda Weikla, Silvie dalla Benetta-e, Paola de Napolia, Catherine Denley. Vrsna je interpretkinja barokne glazbe , surađivala je sa velikim imenima kao što su Laurence Cummings, Richard Egarr, Martin Gester, Hervé Niquet, Paul Eswood – pod čijim vodstvom je kao solist sudjelovala u svjetskoj praizvedbi Cavallijeve opere “Pompeo magno”. Zapažen nastup imala je na Muzičkom biennalu Zagreb (2004.) u praizvedbi operi Životinjska farma Igora Kuljerića kao Mollie, i na otvorenju Splitskog ljeta gdje je pjevala ulogu Lobela u dramskom oratoriju „Prijenos Sv.Dujma“ J. Bajamontija pod ravnanjem Mo.Dešpalja, te kao Rossinijeva Pepeljuga u češkom Brnu i Fidalma u Cimarosinom “Tajnom braku” u austrijskom Schärdingu. Kao solist surađivala je između ostalog sa zborom i Simfonijskim orkestrom HRT-a, Durbovačkim simfonijskim orkestrom, Zagrebačkom filharmonijom, Riječkom filharmonijom, ansamblom za suvremenu glazbu Cantus i godinama nastupala sa Hrvatskim baroknim ansamblom, kao i sa dirigentima Nikšom Barezom, Lorisom Voltolinijem, Ivom Lipanovićem, Urošom Lajovicem i dr. Na odsjeku za pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu radi kao naslovni docent.

MARIO ČOPOR - pohađao je klavir u Zagrebu na osnovnoj i srednjoj muzičkoj školi ''Elly Bašić'' kod profesorice Ljubomire Minje Kolak te je diplomirao (1995) i magistrirao (1998) na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Stjepana Radića. Usavršavao se u Austriji kod prof. Ludowiga Hoffmana(1996,ljetna škola) kao solo pijanist te kod prof. Konrada Richtera(1999,ljetna škola)kao pijanist na polju vokalne glazbe-smjer operni ''lied''. Već od srednje škole te za vrijeme studija osvaja ugledne nagrade na državnim natjecanjima , nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu od Japana preko cijele Evrope do SAD-a i Južne Afrike kao solist, uz čuvene ansamble i orkestre te unutar komornih sastava.

Za nastupe u Japanu dobitnik je Rektorove nagrade.

Posebni značaj u njegovom umjetničkom djelovanju imaju operni pjevači te je kao korepetitor i umjetnički suradnik surađivao i nastupao s mnogim poznatim imenima opernog pjevanja ali i s pjevačima na polju mjuzikla,operete te zabavne i jazz glazbe s kojima je snimio nekoliko nosača zvuka (CD sa Lidijom Horvat Dunjko za osnovnoškolske udžbenike u izdanju ''Školske knjige'', CD sa Mirom Vlahović, 2 CD-a sa dječjim i djevojačkim zborom ''Mozartine''...) te također održao brojne nastupe. Kao solist i pjevački korepetitor snimio je djela za mnoge televizijske i radio emisije. Od 1998. do 2012. stalni je član i umjetnički suradnik ZOS-a (Zagrebačkog Opernog Studija) pod ravnanjem Mo. Antuna Petrušića od kojeg kasnije preuzima ravnateljstvo Godine 2002. zajedno sa flautisticom Renatom Penezić i oboistom Brankom Mihanovićem osniva trio te izvode virtuozne instrumentalne obrade raznih opernih popularnih arija. Početkom 2009. godine izašao je zajednički CD ''Operni Suveniri'' u izdanju Croatie Recordsa. Stalni je član/pijanist i suosnivač ansambla za modernu glazbu ''Acoustic Project'' pod pokroviteljstvom Zagrebačke filharmonije(2012.godine izašao je CD u izdanju Croatie Recordsa). Godine 2016. snima 10 epizoda emisije „ Bespućima glazbenih pojmova“ za HRT, kao umjetnički suradnik,klavirist studenata i profesora solo pjevanja MA Zagre.Godine 2015., 2016. te 2018. službeni je korepetitor međunarodnog pjevačkog natjecanja opernih pjevača ZINKA MILANOV (održanog u Riječkom HNK) 2019.godine snimio je CD sa sopranisticom NELOM ŠARIĆ za japansko tržište. Iste godine snimio je kompoziciju NOKTURNO Ferde Livadića(u obradi Miroslava Miletića za klavir i gudači kvartet) sa gudačim kvartetom Cadenza u izdanju Notta bene d.o.o.

Njegov rad i ostvarenja u području pjevačke korepeticije odnosno koncertne pratnje odlikuje se posebnom kvalitetom, gdje pokazuje temeljito muzičko poznavanje specifičnosti i zahtjevnosti vokalnog izričaja u svim područjima.

Od 1996. godine kontinuirano radi kao umjetnički suradnik(vanjski) na pjevačkom odsjeku Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu a od 2003. godine kao stalni umjetnički suradnik.

Godine 2009. postaje viši umjetnički suradnik sa reizborima 2015. te 2020. godine na MA u Zagrebu.

Godine 2020. postaje umjetnički savjetnik na MA u Zagrebu.

Dobitnik je „Oskara znanja“ Agencije za odgoj i obrazovanje za postignute rezultate u radu s učenicima 2018/2019.

Koncert Latino: Dan žena 2022

Koncert Grupe "LATINO" povodom međunarodnog dana žena u kino dvorani POU Duga Resa - utorak, 8. ožujka 2022. godine, 19:30 h.

Bezvremenski hitovi kao: "Gdje je ljubav tu si ti", "Divno je biti nekome nešto", "Sve je noćas za ljubav stvoreno" i mnogi drugi očekuju Vas u Dugoj Resi.

Ulaz je besplatan, a broj mjesta ograničen!

Koncert filmske glazbe "Cinema Paradiso"

Pučko otvoreno učilište Duga Resa za sve ljubitelje filmske glazbe organizira koncert filmske glazbe s filmskom projekcijom pod nazivom „Cinema Paradiso“. Ovaj filmski glazbeni raj sastavljen je od skladbi najpriznatijih i najpopularnijih skladatelja današnjice poput Morriconea, Barrya, Williamsa… Osim njih, tu su i djela velikana Chaplina, a i drugih skladatelja čija su djela često korištena u filmovima. Većina programa u originalu je pisana za violinu uz pratnju orkestra ili klavira.

Filmsku glazbu donose u srijedu, 20. listopada 2021. u 19:30 sati Krešimir Marmilić na violini i Kristina Bjelopavlović Cesar za klavirom.

Cijena ulaznice: 30,00 kn

Prodajna mjesta:

Vidimo se na koncertu!

Biografije

Krešimir Marmilić (Zagreb, 1961.) diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University (SAD). Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Vrlo je aktivan u revitalizaciji djela hrvatske glazbene baštine 18. i 19. stoljeća kao i u praizvedbama djela suvremenih hrvatskih autora. Često je nastupao u emisijama HRT–a. Koautor je i izvođač u dokumentarnim filmovima o hrvatskim skladateljima; Krežmi, Jarnoviću i Spadini. Kao urednik i izdavač objavio je i obradio šest rukopisa nota Franje Krežme pod naslovom «Album». Inicijator je tiskanja djela I. M. Jarnovića i F. Krežme u izdanju MIC-a iz Zagreba. Voditelj je i osnivač gudačkog kvarteta “Cadenza Zagreb” (1995.) kao i nekoliko komornih sastava (Komorni trio Crisostomo, Trio i duo Cadenza, Ansambl Croazzolla Concertante…) s kojima je nastupao na gotovo svim festivalima i pozornicama Hrvatske te na gostovanjima u Italiji, Mađarskoj, Belgiji, Kosovu, Albaniji i BiH. Sudjelovao je u orkestrima u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj. Aktivno koncertno nastupa i surađuje s mnogim istaknutim glazbenicima i ansamblima. CD sa skladbama Franje Krežme objavio je 2018. godine. Od 1999. u statusu je samostalnog umjetnika.

Kristina Bjelopavlović Cesar (Zagreb, 1983.) diplomirala je glasovir s 20 godina u klasi Sretne Meštrović i magistrirala u klasi Marine Ambokadze na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Usavršavala se na domaćim i inozemnim seminarima (Ph. Fowke, P. Donohoe, A. Valdma, K. H. Kämmerling, E. Indjic, A. Ciccolini, N. Flores). Uspješno je nastupala kao solistica uz ansambl Zagrebačkih solista, Zagrebačku filharmoniju, Dubrovački simfonijski orkestar i Orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca – Rijeka. Laureat je međunarodnog pijanističkog natjecanja u Senigalliji, pobjednica međunarodnih pijanističkih natjecanja u Pietra Liguri, Pinerolu, Cortemiliji te dobitnica šest prvih nagrada na Hrvatskim državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe (među kojima je i dobitnica apsolutne prve nagrade – kao članica klavirskog dua na natjecanju komornih sastava). Za akademsku godinu 2002./03. dobitnica je Rektorove nagrade. Od 1997. do 2003. stipendistica je Grada Zagreba. Za nosač zvuka diskografske kuće Orfej snimila je koncerte za klavir i orkestar Silvija Bombardellia i Borisa Papandopula u pratnji Komornog orkestra Simfonijskog orkestra HRT-a. Među važnijim nastupima ističe se serija koncerata po Hrvatskoj u sklopu akcije Više glazbe, manje mina za razminiranje Hrvatske, koncertna turneja po Japanu, zapaženi koncerti u sklopu Zagrebačkih ljetnih večeri, u ciklusu Zagrebački umjetnici zagrebačkoj publici, na Festivalima hrvatske glazbe u Berlinu i u Beču itd. Djeluje kao članica tria Orient expresto (klavirski duo i udaraljke – Matej Meštrović, Borna Šercar) koji je do sada nastupao diljem Hrvatske i u inozemstvu, a 2010. godine dodijeljena im je Nagrada europskog udruženja turističkih novinara za izniman doprinos turizmu. Nekoliko sezona djeluje kao glazbeni suradnik u Zagrebačkom kazalištu mladih. Umjetničku djelatnost upotpunjuje afinitetima prema jazz i popularnoj glazbi čime nadograđuje svoju klasičnu naobrazbu. Kroz posljednje tri godine djeluje u swing&jazz sastavu Tom and the Twisters. 2010. godine sudjeluje u njihovom albumu prvijencu Što ti drugo treba (Croatia Records). Od 2007. godine djeluje kao predavač na Teološkom fakultetu Matija Vlačić Ilirik gdje vodi katedru za glazbene predmete.

Koncert "Zagrebački kvartet"

Zagrebački kvartet ustanovljen je 25. travnja 1919., koncertom u velikoj dvorani Hrvatskoga zemaljskoga glazbenog zavoda.

Prvotnu četvorku činili su violinisti Vaclav Huml i Milan Graf, violist Ladislav Miranov i violončelist Umberto Fabri. Tijekom sto godina djelovanja svoj doprinos Zagrebačkom kvartetu dalo je tridesetak glazbenika među kojima su Stjepan Šulek, Josip Klima, Zlatko Balija, Đorđe Trkulja, Marija Cobenzl, Goran Bakrač, Ante Živković, Josip Stojanović, Goran Končar, Sergej Evseev, Marin Maras i drugi.

Današnji sastav čine Martin Krpan, braća Hrvoje i Davor Philips te Martin Jordan.

Zagrebački kvartet je odsvirao preko 4.000 koncerata na svim kontinentima, snimio više od 60 ploča za razne svjetske izdavačke i radijske kuće kao npr. Sastruphon, RCA, Melodicom, Da Camera Magna, Croatia Records, ALM Records itd.

Cijena ulaznice: 30,00 kn

Prodajna mjesta:

Vidimo se na koncertu 16.2.2021. s početkom u 19:30 sati!

NAPOMENA: Sukladno COVID mjerama broj mjesta u dvorani je ograničen te Vas molimo da se pridržavate propisanog razmaka.

Božično-novogodišnji koncert LIMENE GLAZBE Duga Resa

Pozivamo Vas na Božićno-novogodišnji koncert koji će se održati 27.12.2023 u 19.00 sati u kino dvorani grada Duga Rese.


Pridružiti će nam se i dragi gosti Puhačkih orkestra DVD Ogulin i grada Karlovca. 


Vidimo se na koncertu :)