Kazalište

Kazališna predstava "Hamlet"

Biti ili ne biti, doći na predstavu ili ne – to uopće nije pitanje...

Kazališna predstava održat će se u ponedjeljak 26. svibnja u 20 sati.

Hamleta Williama Shakespearea, najpoznatijeg i najizvođenijeg svjetskog dramatičara, mjesecima priprema sedmero naših talentiranih učenika pod vodstvom nastavnika. 

Vidimo se u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa! Ulaz je besplatan.

Kazališna predstava "Hamlet"

Biti ili ne biti, doći na predstavu ili ne – to uopće nije pitanje...

Kazališna predstava "Hamlet" -  Sekcija mladih srednje škole Duga Resa izvest će kazališnu predstavu u petak 19. svibnja 2023. godine u dvorani Pučkog otvrenog učilišta Duga Resa.

Predstva će se izvesti u dva termina, 11:30 sati za učenike i profesore i 18 sati za građanstvo.

Hamleta Williama Shakespearea, najpoznatijeg i najizvođenijeg svjetskog dramatičara, mjesecima priprema sedmero naših talentiranih učenika pod vodstvom nastavnika. 

Vidimo se u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa!

Ulaz je besplatan.

MC Show - predstava s TikTokerima

U Pučkom otvorenom učilištu održat će se Tik Tok Show s poznatim tiktokerima za OŠ "Vladimir Nazor" i građanstvo dana 18. svibnja u 12 sati.

Gostuju Stela Rade, Duška Stepanov i Miro Čabraja.

Cijena ulaznica:

3,00 eur / 22,60 kn / obračunato po fiksnom tečaju 7,53450

Vidimo se u kazalištu :)

Multimedijalna plesna predstava "Vidljivo vrijeme"

Predstava Vidljivo vrijeme istražuje međudjelovanje vremena i prostora u odnosu na segmente (jednog) životnog ciklusa. Isprepletanjem glazbe, pokreta, video materijala i zvukova, istovremeno se isprepleću misli, sjećanja i trenutci, stvarajući obrise u izvedbenom prostoru. Misao vodilja glazbeno-plesnog djela je poigravanje s mogućnošću vraćanja vremena unatrag i doživljavanja propuštenog.

Vidljivo vrijeme otvara novo polje igre u kojem se izvođači poigravaju idejom mogućnosti premotavanja vremena unatrag.

Tijela i energije plesača i muzičara, vizualna rješenja i video interakcije u potrazi su za kreativnim stavcima, trenutcima (ne)vidljivih tragova. Lajtmotiv pješčanog penduluma i koreografska partitura poigravaju se idejom kotača koji sugerira vrijeme kao kontinuum, mjere vrijeme i prostor kroz različite slike.

Predstava je inspirirana misterijom vremena te u svom procesu rekonstrukcije propituje pojmove rastakanja i izvorišta vremena. Svoju inspiraciju pronalazi u knjizi ''Red vremena'', glasovitog talijanskog fizičara Carla Rovellija. Vidljivo vrijeme pronalazi svoje zajedničke točke koje spajaju umjetnost i znanost.

Cijena ulaznica:

Obračunato po fiknom tečaju konverzije 1 eur = 7,53450 kn.

Kupnja ulaznica na blagajni od 18:30 sati ili rezervacija na 095 900 6774.

Vidimo se u kazalištu :)

O predstavi

Autorica, koreografkinja: Melita Spahić Bezjak; Plesačice: Maja Kovač i Melita Spahić Bezjak; Glazbenik: Nikola Crnković Braco, udaraljke; Video i vizuali: Majda Džanić Bogojević; Koncept i razvoj kreativnog materijala: Melita, Maja, Majda i Nikola; Dizajn rasvjete: Robert Pavlić; Scenografija: Majda Džanić, Jeffrey James; Izrada penduluma: Marina Trpčić; Kostime izradila: Silvana Lalić; Vizualna promotivna rješenja: Zoran Stojaković

Produkcija 2019/2020: Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac

Suradnja 2020: Zagrebački plesni centar, HGSS Karlovac

Suradnja 2023: POU Duga Resa

Pokroviteljstvo i podrška: Ministarstvo kulture i medija RH

Žvaka therapy

Kazališna predstava "Žvaka therapy" u POU Duga Resa u izvedbi gradskog kazališta Zorin dom a namijenjena je mladima i građanstvu.

U srijedu 3. svibnja u 13 sati a ulaz je besplatan. Kazališnu predstavu poklanja Karlovačka županija povodom rođendana.

O predstavi:

Sjećate li se prvog poljupca? Kakvog je bio okusa? Sjećate li se srednje škole i prijatelja? Izaziva li u vama nelagodu probuditi to sjećanje?

Adolescencija je svakako izazovan životni period kroz koji svaka osoba mora proći kako bi kročila u svijet odraslih i oblikovala svoj karakter. Kao što se u pubertetu razvija tijelo, tako se u adolescenciji razvija duh i misao. Ne radi se o ravnomjernom i mirnom procesu, već o procesu koji se odvija u skokovima i turbulentnom ponašanju koje ide iz krajnosti u krajnost. Adolescent mijenja svoj dotadašnji uzak i pojednostavljen pogled na svijet i postaje mu jasno da su neke „alternative” moguće. Ova interaktivna predstava za mlade, kroz humoristične scene, uvodi publiku u ordinaciju doktorice koja mora liječiti nevjerojatan slučaj: „Pacijent je potisnuo sva sjećanja na adolescenciju, zaboravio na srednju školu, prijatelje i ostale događaje.. „Kako vratiti izgubljeno sjećanje na tu "traumatičnu" i tešku dob? Tablete i klasične metode nisu dovoljne. Kroz posebnu inovativnu terapiju, pratimo napredak liječenja, a možda ova eksperimentalna metoda pomogne više nego što je u početku planirano...

Vidimo se u kazalištu :)

Prema tekstu "Lemon therapy"

Autori: Chiara Boscaro i Marco Di Stefano

Prijevod teksta na hrvatski: Rina Brumini

Režija: Giulio Settimo

Glume: Lovorka Trdin, Vanja Gvozdić

Kostimografija: Morana Petrović

Operator rasvjete: Robert Pavlić

Operator tona: Bojan Blažević

Inspicijent: Goran Glavač

Fotografije: Igor Čepurkovski

Maca Papučarica

KAZALIŠNA PREDSTAVA "MACA PAPUČARICA" u POU Duga Resa u izvedbi Gradskog kazališta Zorin dom.


U srijedu 3. svibnja u 10:30 sati igramo kazališnu predstavu za polaznike Dječjeg vrtića Duga Resa i najmlađe građanstvo...


Cijena ulaznice je 3,00 eur


Na rubu šume malo je selo kojem su sve kuće obojene u bijelo. Sve je uredno k’o po špagi i ljudi su jako dragi. U tom selu sve je u najboljem redu osim djece koja žive u svom neredu. Ne smeta djeci ništa. Ni to što su im sobe kao ratna bojišta. Papuče po svuda lete. Za njih ne mari ni jedno dijete. Igra je važnija od spremanja. Sve do poslijepodnevnog drijemanja. Dok djeca mirno spavaju mame nered nadvladavaju. One rade po cijele noći i dane sve dok sunce ne svane. Papuče su tražili čak i naglavačke. U traženju kuće preokrenuli naopačke.

Macinu adresu pronaći moraju. Da im se stopala od hladnoće ne naboraju.

Dok im se stopala potpuno smrznula nisu. U potragu za papučama krenuli su.

Maca im je papuče uredne vratila, a djeca su sve shvatila. Papuče od sada uredno slažu. I na mjesto odlažu.

Koreografija i režija: Martina Maričić

Autorica: Ela Peroci

Glazba: Damir Šimunović

Scenografija: Marta Crnobrnja

Kostimografija: Morana Petrović

Tehničko vodstvo: Davor Trupac

Tehnička podrška: Alen Jardas i Branko Nenadić

Majstor svjetla: Robert Pavlić

Operater tona: Bojan Blažević

Inspicijent: Goran Glavač

Maca: Lovorka Trdin

Mame: Lara Petrić, Mia Popovački, Maja Jurčević

Djeca: Bruna Smerdelj, Antun Dominik Greb, Helena Kušan, Petra Kušan, Vida Pavlov


Vidimo se u kazalištu :)

Tvorničke postavke

Kazališna predstava "TVORNIČKE POSTAVKE " u izvedbi Kazališta Moruzgva dolazi u Pučko otvoreno učilište Duga Resa.

Odlična predstava u režiji Ecije Ojdanić dolazi 13. travnja u kino Duga Resa s početkom u 19:30 sati.

Cijena ulaznice: 7,00 EUR / 52,74 kn

Prodaja ulaznica:

Vidimo se u kazalištu!

O predstavi

Dr. Krešimir Brlek (Amar Bukvić), ugledni zagrebački otorinolaringolog s političkim ambicijama, i njegova supruga Dagmar (Ana Begić Tahiri), sveučilišna profesorica antropologije, mirno su živjeli zaokupljeni znanstvenim radom i dosljedni dubokom uvjerenju kako je seks precijenjen. A onda se u stan iznad njihova uselio dalmatinski estradno-ljubavni par umjetničkih imena Angelo Biondi (Ivan Čuić) i Deziderata De (Iva Jerković) koji će im u život unijeti, najblaže rečeno, dašak neočekivane svježine.

Nakon jedne burne noći u kojoj su stradale Dezideratine glasnice, umjetnički par zatražit će pomoć svog uštogljenog susjeda, istaknutog stručnjaka za uho, grlo, nos, ali i potencijalnog budućeg predsjednika. Susret dvaju parova isprva će imati sva obilježja sukoba civilizacija, no vrlo brzo barijere između naizgled aseksualnih intelektualaca i njihovih nesputanih i otkačenih susjeda počet će popuštati, a dojučerašnji hladni prezir ustupit će mjesto vrućoj žudnji i prerasti u ljubavni četverokut nakon kojeg više ništa neće biti isto. Ili možda ipak hoće?

Mogu li se ova dva para, nakon što su ispremiješali partnere, krevete, karijere, ambicije i navike, resetirati na tvorničke postavke ili ipak ne, otkrijte u ovoj ljubavno-erotsko-glazbeno-političkoj komediji koju su četveroručno napisali Ivica Ivanišević i Marina Vujčić.

O predstavi na internetskoj stranici Kazališta Moruzgva.

Večer pučkog kazališta

VEČER PUČKOG KAZALIŠTA u izvedbi KUD-a Paurija u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa - 1. travnja 2023. godine.

Kazališna predstava "Na je moje dite, fala Bogu" se bavi problemom dvije obitelji. Glava obitelji jedne obitelji bez trenutka razmišljanja staje u zaštitu svoje kćerke bez obzira na javno mnijenje.

Autor teksta: Zdravko Kolar; Režiser: Zdravko Kolar; Izvođači: članovi KUD-a Paurija; Scenografija: članovi KUD-a Paurija; Kostimografija: članovi KUD-a Paurija; Koreografija/scenski pokret: Željko Kučinić

Scenarij filma "Kad se dvoje vole od malena" je nastao prema kazivanju starijih žitelja paurskog kraja - od Mrežnice preko Dobre, sve do Kupe. Radnja filma smještena je u prvoj polovici 20. stoljeća, obrađuje ljubav dvoje mladih i sve običaje vezane uz oglede, uprose, dogovaranje dara i ruha pa sve do svatova i pira. U filmu, koji je premijerno prikazan krajem 2007. godine, glume i pjevaju članice i članovi KUD-a „Paurija“ Dubravci.

Scenarij: Katica Baršić; Snimatelj: Željko Habulin; Režija: Aleksandra Slaćanin

Cijena ulaznice 3,00 EUR / 22,60 kn (Fiksni tečaj konverzije 7,53450)

Rezervacija na mobitel 091 883 0920 ili na blagajni prije predstave od 18 sati.

Vidimo se u kazalištu!

„PUNI PANSION“ – životna komedija vatrene sezonke

Vrckava, energična i urnebesna Katarina Baban uskače u više od 20 uloga u PUNOM PANSIONU, novoj životnoj komediji o vatrenoj sezonki!

Kazališta predstava održat će se u srijedu, 22. ožujka 2023. godine s početkom u 19:30 sati u Kino dvorani Duga Resa.

Prema motivima velikog broadwayskog hita 'Fully Committed' donosimo domaću inačicu predstave koja ostaje u dugom pamćenju i u kojoj se svatko od nas može prepoznati. Otkrijte na što su spremni 'mali' ljudi koji na današnjem nemilosrdnom tržištu rada svim snagama nastoje očuvati svoje dostojanstvo i snove. Kakve veze imaju recepcija, vibratori, karmine i začepljen WC saznajte u PUNOM PANSIONU!

Cijena ulaznice: 7,00 EUR

Prodaja ulaznica:

Autor: Igor Weidlich; Redateljica: Tihana Strmečki; Dramaturgija: Igor Weidlich i Tihana Strmečki; Asistentica režije: Marija Pavić; Grafičko oblikovanje: Kristina Gudac: Izrada kostima: Angela Runje; Glumi: Katarina Baban; Produkcija: B GLAD Produkcija, Zagreb

Vidimo se u kazalištu!

Devedesete: Lajnap stand-up comedy

Što su devedeste?

LAJNAP komičarima su to godine djetinjstva i odrastanja. Dobro, svima osim Saši, Saša je u 90-ima već bio odrastao. Period je to kojeg se rado sjećamo. Kako i ne bi? Slušali su se Bekstriči i Spajsice te hitovi cro dancea uz Sennu M, ET, Kasandru... Gledala se Esmeralda dok Beverly Hill nije bio na telki. Sjećanja sama naviru... kao i fore.

Tematska stand-up comedy večer čeka samo vas, putnike u vremenu da se prisjetimo svih ludih stvari koje su obilježile - DEVEDESETE.

Za vas nastupaju LAJNAPovi nostalgičari: Aleksandar Curać Šarić, Saša Turković, Vlatko Štampar i Goran Vugrinec.

DEVEDESETE u 21. stoljeću - 17.03. u 19:30 sati - Kino Duga Resa!

Ulaznice možete kupiti online ovdje te na prodajnim mjestima Entria.

VAŽNO! Snimanje nastupa i komičara tijekom izvođenja materijala je zabranjeno. Pustite telefone i uživajte u showu. Hvala! Kupnjom ulaznice slažete se s navedenim uvjetom.

Što je LAJNAP?

LAJNAP smo mi. Ekipa: Aleks Curać Šarić, Vlatko Štampar, Saša Turković i Goran Vugrinec.

Riječ je o našem novom projektu sa zajedničkom jednostavnom idejom:

NOVA SEZONA. NOVE FORE. ISTI PLAN. NASMIJATI VAS.

Vidimo se!

Lajnap

www.lajnap.lol

Plesna predstava "Arabian nights"

Puna kino dvorana je danas, 3. ožujka, bila u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa...

Odigrana je plesna predstava "Arabian nights" s tematikom poznate priče iz Aladdina, a održana je za polaznike Dječjeg vrtića Duga Resa i niže razrede OŠ Vladimir Nazor i OŠ Ivan Goran Kovačić.

Predstava je nastala u sklopu redovnih plesnih radionica Pučkog otvorenog učilišta, a prepoznata je i financirana sredstvima Ministarstva kulture i medije kroz projekt "Plesna kultura za djecu i mlade".

Stand up: Ja sam ti takav

Komičari Splicke scene ponovno stižu u Dugu Resu, a ovog puta umjesto zajedničkog nastupa očekuje vas solo izdanje Tomislava Primorca koji izvodi svoj show "Ja sam ti takav".

Vidimo se u srijedu 22. veljače u 19:30 sati u Kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa!

Cijena ulaznice: 7 EUR / 52,74 kn (Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn)

Fizička prodaja:

Više o showu i Tomislavu Primorcu

Energičan, emotivno uronjen u ono što radim, ponekad iznerviran, ali ipak ispunjen pozitivnom energijom. Na životnoj sam misiji da pronađem smiješnu ljepotu u onome preko čega letimice prelazimo u svakodnevnici.

Moja komedija ti je za svakoga.

Svojim primijećivanjima i domišljatom logikom nasmijavao sam širok spektar ljudi, od studenata preko agresivno nametljivih muškaraca srednje dobi do bakica. I bakice su, moram priznat, definitivno jedna od najboljih publika.

Moje teme su ti takve.

Sežu od obiteljskih odnosa i portreta različitih karaktera ljudi, preko usporedbe kulturoloških razlika mjesta koja sam posjetio i hvatanja karakterističnih momenata sredine u kojoj živim, do iscrpne analize jezika kojim govorimo.

Govorim istinu, prenosim iskustva koja su mi se dogodila.

Dajte mi svoju pažnju i odgovorno ću s njome postupati.

Jer ja sam ti takav.

Tomislav Primorac je mitološko biće kojega se svi purgeri boje – poludalmatinac, poluhercegovac. Diplomirani je fizičar, ali se na razočarenje svojih roditelja bavi stand up komedijom. Životni san mu je da zbog svojih doprinosa čovječanstvu u povijesti ostane zapamćen poput Nikole Tesle, ne toliko iz filantropskih pobuda, nego čisto zato da bi se Dalmatinci i Hercegovci svađali čiji je.

Poprilično je skeptičan. Najmanje vjeruje ljudima koji ga pokušavaju uvjerit s argumentom “viruj ti meni”.