Kazalište 2022

Stand up: Dobra večer, došao sam po vašu kćer

Teatar Kerekesh i stand up komedija "Dobra večer, došao sam po vašu kćer" u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa.

Ta rečenica teško pada svakome tko ima kćer i ubrzo postaje noćna mora svakog tate koji nije spreman pustiti svoju kćer u ralje života. Ovaj stand up nastao je nakon Janove akupunkture mozga za vrijeme jedne vožnje po autocesti ZG-ZG. Nastao je iz straha, ljubavi i potrebe da se publika nasmije na račun patnika kojem nema pomoći.

Rezervacije i prodaja ulaznica:

Cijena ulaznica: 60,00 kn / 7,96 EUR (Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn)

Marginalci

Marginalci stižu u kina, a s filmom dolaze i glumci koji trgaju karte na ulazu i druže se s publikom prije ili nakon filma, uz pivicu. #marginalci #pivicasglumcima

Nova komedija Ljubomira Kerekeša. Dođite u kino smijati se na svoj račun.

Svi smo mi MARGINALCI. Borimo se za novu kanalizaciju i odvodne jarke. Organiziramo akciju "Zbogom oružje", a doma imamo još artiljerije za pola ulice. Oplakujemo susjeda s kojim nismo cijeli život mogli popit ni jedan gemišt. Branimo prava homoseksualaca, ali molimo Boga da nam je obitelj heteroseksualna. Rome nazivamo ciganima, a među nama ima više cigana nego među Romima. Politika nas uči životu, jer škole su naporne. Bolnice nam se urušavaju, no zato imamo jako čvrste spomenike našoj Domovini. Živjela Hrvatska! Živjeli MARGINALCI!

Turneja "Marginalci osvajaju Hrvatsku" - Kino dvorana Duga Resa, 21. studenoga 2022. u 19:30 h.

Kupnja ulaznica na www.kino.hr. Vidimo se u kinima!

Plesna predstava "Kad ruke šute"

Tema partnerskih odnosa mnogima je zanimljiva. Svatko od nas ima ideju kako bi stvari trebale funkcionirati, kako bi veza trebala izgledati. Te ideje prikupljamo od djetinjstva tijekom čitavog života i to nazivamo unutarnji svijet. Ono što se događa u stvarnosti zovemo vanjski svijet. A kako “pomiriti” ta dva svijeta? Kako pronaći balans?

Raspored predstave:

Rezervacija i kupnja ulaznica:

Cijena:

Predstava je financirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn.

Više o predstavi

Tema partnerskih odnosa mnogima je zanimljiva. Svatko od nas ima ideju kako bi stvari trebale funkcionirati, kako bi veza trebala izgledati. Te ideje prikupljamo od djetinjstva tijekom čitavog života i to nazivamo unutarnji svijet. Ono što se događa u stvarnosti zovemo vanjski svijet. A kako “pomiriti” ta dva svijeta? Kako pronaći balans?

Često nije nimalo lako zato što je postizanje tog balansa proces koji podrazumijeva:

U bajkama uvijek postoje prepreke u obliku zmajeva, zlih vještica ili nemilih oluja na putu prema cilju. Te su prepreke u stvarnom životu suočavanje s onim dijelovima sebe s kojima nam se teško suočiti. Prijeđemo li sve te zmajeve, postajemo sretna i realizirana osoba. Jedino takva osoba može graditi zajedništvo bez stapanja vlastitog identiteta u tuđi. Takva osoba zna da kvalitetna partnerska veza ne pada spontano s neba, da ne postoji srodna duša koja će ispuniti sva naša očekivanja, već da se dobra veza gradI konstantnim trudom, davanjem, razumijevanjem, namjerom i ljubavlju.

“Kad ruke šute” plesna je predstava čija je dramaturško - koreografska koncepcija nastala na temelju stručno - istraživačkog teksta o partnerskim odnosima socijalne pedagoginje Sare Peranić. Plesač i plesačica, Sunčica Bandić i Christian Nujster, služeći se pokretom, u koreografiji Ilone Cvitić Kanceljak i uz autorsku glazbu Silvije Grilec, prikazuju 4 razine partnerskog odnosa kroz koje svi partneri na putu izgradnje kvalitetnog odnosa na svoj jedinstveni način prolaze: privlačnost, romanca, borba za moć, prava ljubav. Priča je osnažena i audiovizualnim projekcijama u kojima se uz pomoć kazališta sjena imitira svaki stupanj razvoja životnog ciklusa leptira. Što li pak leptiri i kvalitetne veze imaju zajedničko? Naime, i jedni i drugi prolaze različite stadije sazrijevanja. Leptir mora proći 4 stadija, od jajašca preko gusjenice i kukuljice sve do šarene odrasle jedinke koja je sposobna letjeti. Kvalitetna veza odvija se u 4 različita stadija: privlačnost, romanca, borba za moć i prava ljubav. Svaki stadij je jedinstven, ali i prijeko potreban u razvojnom procesu i kao preduvjet sljedećem. Leptiri ne mogu oživjeti ako nisu prošli prethodne stadije, a prava ljubav ne može proizaći iz odnosa koji se nije razvio iz privlačnosti, romance i borbe za moć.

Hoće li završetak biti „i tako su živjeli sretno do kraja života“ ili pak „svatko je krenuo svojim putem“ ovisi o nizu (plesnih) koraka.

Projekt je inicijalno nastao kao završni rad studentice Laure Pribanić na 3. godini Preddiplomskog studija produkcije na ADU, a potom je razvijen kao profesionalna predstava u suradnji s Plesnim centrom Tala koji je preuzeo daljnju distribuciju i promociju predstave.

Predstava "Dokaz"

Predstava “Dokaz” Kazališta "Virovitica“ gostuje u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa u srijedu, 25.05. u 20:00 sati.

Cijena ulaznice: 50,00 kn

Prodajna mjesta:

O predstavi

„Sklonost prema tajanstvu brojeva iznimno je rijetka, ali kada osoba onog spola koji se, prema našim običajima i predrasudama, mora susresti s beskrajno više poteškoća nego

muškarci kako bi se upoznala s tim trnovitim istraživanjima, ipak uspije prodrijeti u najopskurnije dijelove toga, onda nesumnjivo posjeduje najplemenitiju hrabrost, vrlo izniman dar i nadmoćan um.“ – ovoje je citat iz pisma Gaussa upućenog Marie- Sophie Germain koja je morala promijeniti identitet kako bi se dopisivala sa čuvenim matematičarem i raspravljala o matematici i znanstvenim otkrićima.

Drama “Dokaz” tematizira kakav je položaj žene u suvremenoj znanosti, te ima li žena danas pravo na posebnost, različitost i genijalnost. Catherine, centralna junakinja naše priče kći je čuvenog matematičara, koji je veliki doprinos matematici dao na tri polja, a posebice teoriji igara. Catharine je živjela uz oca i za oca, brinula se za njega, u njegovim dobrim i lošim životnim fazama, odrekla se studiranja matematike i i vlastite znanstvene karijere, za razliku od svoje sestre Clare, koja se posvetila karijeri deviznog analitičara i odselila iz obiteljske kuće u Chicagu u New York. No može li se strast za istraživanjem zatomiti, potisnuti? Može li se čovjek odreći svoje prirode?

Nakon očeve smrti ostalo je sestrama stotinu ispisanih bilježnica i stara trošna kuća. Bilježnice i u noćnim satima, pregledava Harold, doktor matematike, koji je izuzetno cijenio svog nekad lucidnog profesora Roberta, vjerujući da će u njima pronaći još koje zrno profesorove matematičke genijalnosti, dok je Catharine uvjerena da su bilježnice dokaz kako je njen otac pisao kompulzivno, obuzet šiframa koje su mu slali vanzemaljci uz sve druge šifrirane poruke koje je želio dokučiti ne bi li spoznao razlog i smisao svog postojanja i trajanja nakon velikih matematičkih otkrića do kojih je došao u ranoj fazi svoga života.

Jutro nakon sprovoda, i nakon burne noći Catharine Haroldu daje ključ ladice očeva radnog stola, u kojoj on pronalazi bilježnicu u kojoj je na četrdesetak strana izveden revolucionarni dokaz o prostim brojevima. No tko je autor tog dokaza i kako se autorstvo može dokazati – pitanje je koje traži odgovor.

Ova majstorski napisana drama uzbudljiva je i potresna. Kroz intimne odnose progovara o povjerenju koje razvijamo jedni prema drugima, odnosno kako i zašto gubimo povjerenje jedni u druge i kako osobe stječu ili pak gube vjerodostojnost. - Robert Raponja

Tekst: David Auburn

Režija: Robert Raponja

Igraju: Igor Golub, Sara Lustig, Goran Vučko, Mirna Ostrošić, Silvijo Švast

Predstava Teatra Exit "Realisti"

Predstava Teatra Exit „Realisti“ gostuje u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa u ponedjeljak, 09.05. u 19:30 sati.

Svijet srlja u propast, a ljudi u šoping-centre. Reality show postaje stvarniji od vijesti. Tražimo poslove tamo gdje ih nema, a samo su smrt i kredit neizbježni. Nepodnošljiva lakoća površnosti dopušta nam misliti da možemo ostvarivati svoje snove bez imalo uloženog truda ili resursa bilo koje vrste. Diskriminacija, predrasude, neprilagođenost, narušeni raznovrsni međuljudski odnosi. Realisti nam kroz smijeh govore o kaotičnoj realnosti i apsurdnostima vremena u kojem živimo u maniri kabareta kroz parodiju i glazbene komentare.

Režija: Matko Raguž

Igraju: Domagoj Ivanković, Nika Ivančić, Nikola Nedić, Rok Juričić, Fabijan Komljenović

Cijena ulaznice: 50,00 kn

Prodajna mjesta:

Iz medija

”REALISTI” ISPRAĆENI STAJAĆIM OVACIJAMA

”Teatar Exit ima novu hit-predstavu – Realiste, kabare kojem se može predvidjeti ‘sudbina’ primjerice Njuški ili do sada nedostižnih Kauboja, definitivno najvećeg hita ovog kazališta. Subotnja premijerna publika ispratila je Realiste stajaćim ovacijama. I bilo je zasluženo, zbog nevjerojatne glumačke energije koja se vratila u kazalište koje od svojih početaka inzistira na glumačkoj izvrsnosti. Tekst Jure Karasa, nije nepoznat zagrebačkoj kazališnoj publici, jer Realiste smo gledali na Danima satire, štoviše – u izvedbi SNG Nova Gorica i u režiji Tijane Zidajnič, bila je to i pobjednička predstava Dana satire 2019. godine. Ovi zagrebački, exitovski “Realisti” su čak i bolji od toga. Možda su i najbolja stvar koja nam se mogla dogoditi u ovim crnim vremenima, predstava u kojoj publika uživa, smije se od početka do kraja, ali smije se na vlastitom sudbinom i nadasve pametnim prikazom naše stvarnosti. Redatelj Matko Raguž i koreografkinja Ksenija Zec stvorili su okvir za glumačke akrobacije i nevjerojatnu zajedničlu igru petoro mladih glumaca. Oni su: Domagoj Ivanković, Nika Ivančić, Nikola Nedić, Rok Jurčić i Fabijan Komljenović.”

Bojana Radović (Večernji list)

BEST OF Saša Turković: stand up show

BEST OF Saša Turković, po prvi puta nastupa kod vas solo, pa ne propustite, 29.04. u kinu Duga Resa u 19.30 sati poslušati 90 minuta njegovih fora!

Informacije o ulaznicama:

Ulaznice možete kupiti online, na prodajnim mjestima Entria ili sat vremena prije početka predstave na ulazu u kino.

Vrata se otvaraju u 19, a show kreće u 19.30 sati.

Tko je Saša Turković?

Iako se uvijek šali na račun svojih godina kao najstariji član LAJNAP COMEDY kolektiva, fore naoko ozbiljnog poslovnog i obiteljskog čovjeka u finjak odijelu definitivno nisu zastarjele. Saša je komičar koji suvereno vlada pozornicom kao da se na njoj rodio, dok publici ne ostavlja vremena uzeti daha ni na tren opustiti mišiće od smijeha.

Njegov bi humor najvjernije opisala kao britak, inteligentan i autentičan, a inspiraciju za svoje komične ispovijesti crpi iz bogatog (i dugog!!!) obiteljskog i poslovnog života (otac čak troje djece, a suprug tek jedne žene). Iako na prvu odaje dojam finog, zrelog gospodina iz susjedstva koji koliko je god moguće odolijeva psovkama i vulgarnostima omiljenima u stand up miljeu, kod ovog stand up komičara ipak neće ostati kratkih rukava niti oni koji vole zločkaste, sarkastične i crnohumorne fore.

Sašini su nastupi ležerni, a opet dinamični; on vješto prelazi iz jedne teme u drugu ne zanemarujući ukus i teme kako mlađe publike, tako i one starije koja će se prepoznati i poistovjetiti s mnogim zgodama koje je Saša u životu proživio i kojima se sada s odmakom i sam grohotom smije (u sebi, naravno).

Izv.prof.dr.sc. Irena Sever Globan, komunikologinja

Kako njegov um funkcionira možete saznati na njegovoj FB stranici - Saša Turković.

Predstava "Pod hitno na hitnu"

Predstava Teatra Kerekesh “Pod hitno na hitnu” gostuje u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa u četvrtak, 7. travnja u 19:30 sati.

U našoj hitnoj prevladavaju manje hitni slučajevi. Više se radi o bukvalnim slučajevima hitnosti, baziranih na vlastitom mišljenju tumačenja bolesti. Iznenadni napadaji bolesti kao i nedefinirana stanja organizma, zajedno sa nepoželjnim nuspojavama klijentele, razlogom su odigravanja ovog više milog nego nemilog događaja. S medicinskog aspekta, korisnici koji se zatiču u prostoriji hitne medicinske skrbi, ne raspolažu poviješću bolesti, već raspolažu vlastitom dijagnozom, samo-uvjerenjem i dozom razočaranja u zdravstveni sustav.

Tekst i režija: Ljubomir Kerekeš

Igraju: Jan Kerekeš (punker Zlatko), Goran Koši (Jurica Mišić), Darko Janeš (Darko Pampur), Draško Zidar (Pero Gušter), Ljubomir Kerekeš (penzioner)

Trajanje predstave: 80 minuta

Cijena ulaznice: 50,00 kn

Prodajna mjesta:

Stand up comedy: Dejtnajt 2

Hit predstava LAJNAP COMEDY komičara upravo je dobila svoj nastavak! Dobrodošli na DEJTNAJT 2!

Drugi dio vrlo popularne predstave LAJNAP komičara donosi nove fore o muško-ženskim odnosima, ljubavi i vezama. Kada imate toliko ljubavnih savjeta, koliko imaju Aleks, Vlatko, Saša i Goran, ne stanu svi u jedan show. I dalje je riječ o savršenoj večeri za dejt, no sada ćete čuti drugačiji materijal od originalne predstave. Pridružite nam se na novom showu i zabavite se s nama u novim bespućima ljubavi.

Za vas nastupaju LAJNAPovi Kupidi: Aleksandar Curać Šarić, Saša Turković, Vlatko Štampar i Goran Vugrinec.

DEJTNAJT 2 - datum za drugi dejt - 11.03. u 19:30 sati u kino dvorani Duga Resa.

Cijena ulaznice: 50,00 HRK (na DAN PREDSTAVE 60,00 HRK)

Ulaznice možete kupiti

Zbog epidemije COVID-19 molimo da poštujete sve mjere zdravstvene zaštite te da održavate preporučenu društvenu distancu.

Što je Lajnap?

LAJNAP smo mi. Ekipa: Aleks Curać Šarić, Tomislav Koza Kozačinski (trenutno u Londonu), Vlatko Štampar, Saša Turković i Goran Vugrinec.

Riječ je o našem novom projektu s zajedničkom jednostavnom idejom:

NOVA SEZONA. NOVE FORE. ISTI PLAN. NASMIJATI VAS.

Vidimo se!

Smijeh u teška vremena: stand-up comedy show SplickeScene

Komičari SplickeScene nakon više od godinu dana ponovno dolaze u Dugu Resu kako bi izveli svoj novi show "Smijeh u teška vremena"!

Tomislav Primorac, Josip Škiljo, Ivica Lazaneo i Ante Trivizi će vas kroz sat i pol nasmijati svojim novim iskustvima, osvrtima i anegdotama u petak, 25. veljače 2022. u 20 sati u Kino dvorani Duga Resa. Vidimo se!

Cijena ulaznice: 50 kn pretprodaja / 60 kn na dan

Ulaznice možete kupiti

Posjetiteljima nisu potrebne COVID potvrde. Sjedala nisu numerirana, sjeda se po redoslijedu dolaska. Broj mjesta je ograničen i smanjen kako bi svi bili sigurni i imali adekvatan razmak uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Više o komičarima

Tomislav Primorac je mitološko biće kojega se svi purgeri boje – poludalmatinac, poluhercegovac. Rođen je u Mostaru, ima 32 godine i ne voli ništa što vole mladi. Bavi se glazbom, komedijom i crtanjem stripova, a u slobodno vrijeme je fizičar. Životni san mu je da zbog svojih doprinosa čovječanstvu u povijesti ostane zapamćen poput Nikole Tesle. Ne toliko iz filantropskih pobuda, nego čisto zato da bi se Dalmatinci i Hercegovci svađali čiji je. Poprilično je skeptičan. Najmanje vjeruje ljudima koji ga pokušavaju uvjerit s argumentom “viruj ti meni”, a najdraži lik iz Biblije mu je Toma Nevjerni.

Komičarski zanat peče već 6 godina i nasmijavao je širok spektar ljudi, od mladih studenata preko agresivno nametljivih muškaraca srednje dobi do bakica. I bakice su, mora priznat, definitivno jedna od najboljih publika. Na životnoj je misiji da pronađe smiješnu ljepotu u onome preko čega letimice prelazimo u svakodnevnici.

Josip Škiljo je tridesetosmogodišnji "mladić" te član posljednje generacije Titovih pionira. Tita se to baš i nije dojmilo, jer je bio mrtav. Nakon završenog filozofskog fakulteta i uzalud stečene titule profesora hrvatskog i engleskog jezika, radi na raznim poslovima van struke. 2015. godine nakon stand up radionice i open mic-a polako skuplja nastupe i iskustvo u zagrebačkom Studiju smijeha, a godinu dana kasnije postaje rezident komičar. Ima iznimnu sposobnost preživljavanja, jer toliko je toga izvalio i ostao živ. Kako je kronično neispavan, često zaspe za stolom ili za šankom u sred razgovora. Ljubitelj je adrenalina, pa zato vozi biciklu po Splitskim ulicama. Životni cilj mu nije ostvariti američki, već dalmatinski san – ne radit ništa!

Ivica Lazaneo je trenutno najbolji brački komičar. Trenutno je i jedini brački komičar. Uz hrvatski jezik fluentan je i u engleskom i bračkom. Nikor ga nebi kapi njanci bokun da parlo po bročki, tako da nastupa na hrvatskom. Ima dva metra i ne, ne igra košarku. Kao dijete je upao u bačvu sa čarobnim napitkom zbog čega sada ima problema sa alkoholom. Svjestan je činjenice da ima blesavo ime, ali ne mrzi ga. Mrzi svoje roditelje jer su mu ga oni dali. Standupom se bavi samo zbog jedne stvari: novca, žena i slave. Smatra da će sve ostali doći samo od sebe. Prodajem maslinovo ulje.

Ante Travizi je 20 i nešto godišnjak rodom iz Splita. Na prvu možda simpatičan i zabavan, no nakon par tjedana ljudi shvate da je dosadni manijak. Pije espresso i kratkih je živaca. Ima “blagi” poremećaj pažnje. Njegova majka tvrdi da je bio planiran tokon rata. On nije naivan. Trenutno pokušava završiti faks, a ne ide mu jer mu je život van faksa postao zabavan. Možda izgubi i pravo školovanja zbog stand upa. Hrana mu je najdraža tema razgovora. Ako dođe do svjetskog rata, preći će na stranu koja će imati kebab jer kebab sadrži kruh, meso i umake što su zapravo esencije života.