PRIPREME ZA MATEMATIKU NA MATURI

Pripreme za matematiku na državnoj maturi i ove godine u POU Duga Resa!


U protekle dvije godine 46 maturanata dalo nam je povjerenje i zadaću pomoći im u pripremi ispita iz matematike na državnoj maturi. Ne uzimajući pritom zasluge njima i njihovim profesorima u osnovnim i srednjim školama, zadovoljstvo nam je što smo sudjelovali u uspješnom polaganju matematike baš svakog od 46 dosadašnjih polaznika.

Dvije godine pametniji i iskusniji započinjemo novi ciklus u kojem želimo biti još bolji. Kritike i pohvale dosadašnjih polaznika iskoristit ćemo za održavanje stopostotne prolaznosti, ali i bolji uspjeh svih polaznika, osobito onih koji će nastavak obrazovanja temeljiti na matematici.

Svake subote, počevši od 26. studenog u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa održavat će se pripreme za matematiku na državnoj maturi. Pripreme će voditi profesor matematikeRoman Karem, vlasnik obrta za privatnu poduku i profesor u Humanističkoj gimnaziji u Zagrebu.

 

matematika za maturu 480

 

Maturanti biraju jedan od dva programa, ovisno o razini ispita koju će polagati:

Program A razine: Predviđeno je 140 sati kojima će učenici steći potrebnu razinu znanja i iskustva za uspješno rješavanje ispita iz matematike na maturi i kvalitetno se pripremiti za visokoškolsku matematiku koja ih čeka u nastavku školovanja.

Program B razine: Predviđeno je 80 sati. Obzirom da je prošle godine povećan opseg sadržaja koji se ispituje na B razini, nužno je bilo povećati broj planiranih sati sa 60 na 80.

Zašto pripreme u POU Duga Resa?
1) KOLIČINA SATI – Iako se na tržištu uglavnom nude pripreme sa 60 ili 90 sati (A razina) odnosno 30 ili 45 sati (B razina), predviđeni plan koji uključuje temeljiti prolazak kroz cijelu srednjoškolsku matematiku
i ponavljanje nije moguće odraditi u manje sati.

2) GARANCIJA – Srednjoškolska matematika podijeljena je u 2
8 lekcija za A razinu odnosno 20 lekcija za B razinu. Nakon svake obrađene lekcije, voditelj će polaznicima podijeliti dokument koji sadrži APSOLUTNO sve zadatke iz te lekcije koji su se do sada pojavili na maturi. Na taj će način polaznici sami moći procijeniti u kojoj mjeri sadržaj obrađen na pripremama odgovara zahtjevima koje ispit mature stavlja pred učenike.

3) ODUSTAJANJE – Ako polaznik nakon određenog perioda shvati da mu pripreme ne koriste ili ne bude zadovoljan uslugom (ne može pratiti ritam, ne razumije predavača, pripreme mu nisu potrebne i dr.), može u svakom trenutku odustati bez obveze daljnjeg plaćanja (nema ugovora). Iz tog razloga, predviđeno je plaćanje u 6 rata. Primjerice, ako je polaznik odustao nakon 2 mjeseca, platio je 2 rate – ostale 4 neće platiti.

Cijena:
A razina: 6 x
50EUR = 300EUR (6x376.73kn=2260.38)
B razina: 6 x
40kn = 240EUR    (6x301.38kn=1808.28kn)


Sve zainteresirane pozivamo na besplatno prvo predavanje 2
6. studenog 2022. u 8:15 (B razina) i 10:30 (A razina). Molimo Vas da u tom slučaju mailom ili mobitelom najavite svoj dolazak. U slučaju većeg broja prijavljenih, moguće je organizirati i jednu grupu koja bi bila održavana u tjednu.


Predavanja o zdravlju u sklopu projekta "Pokreni se"

Pučko otvoreno učilište Duga Resa i Društvo za sport i rekreaciju Z-ACTIVE pozivaju sve osobe treće životne dobi na predavanje "Prevencija tjelesnih oštećenja i promjena koje smanjuju kvalitetu života u starijoj dobi". Gost predavač bit će Branka Petrak Karem, dr. med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije.
Predavanje će se održati u utorak, 3.11. u 17 sati u Demokratskom rasadniku (predvorje kinodvorane Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa, Trg sv. Jurja 3).
Ovo je četvrto u nizu od pet predavanja na temu zdravlja koje Pučko otvoreno učilište Duga Resa i Društvo za sport i rekreaciju Z-ACTIVE organiziraju u sklopu projekta "Pokreni se", koji financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
Raspored ostalih predavanja može se pogledati ovdje
pokreni se 486

 

 

 

Pripreme za matematiku na državnoj maturi u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa

Pripreme za matematiku na državnoj maturi pod vodstvom profesora Romana Karema i ove godine u POU Duga Resa!

math 484

Prva generacija polaznika naših priprema uspješno je u lipnju napisala ispit matematike na državnoj maturi. Svi su polaznici položili matematiku, a njih čak 11 od 21 to je uspjelo s ocjenom vrlo dobar ili odličan. Ako u tom uspjehu (koji je prije svega njihov i uspjeh njihovih profesora iz osnovne i srednje škole) našeg doprinosa ima barem u tragovima, mi smo na te tragove vrlo ponosni.

Godinu dana pametniji i iskusniji započinjemo novi ciklus sa željom da budemo još bolji. Svake subote, počevši od 20. studenog u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa održavat će se pripreme za matematiku na državnoj maturi. U 30 termina predavanja i 3 termina završnog ponavljanja uz rješavanje održanih ispita s mature polaznici će steći potrebnu razinu znanja i iskustva za uspješno rješavanje ispita iz matematike na maturi i kvalitetno se pripremiti za visokoškolsku matematiku koja ih čeka u nastavku školovanja.
Pripreme će voditi profesor matematike Roman Karem, vlasnik obrta za privatnu poduku i profesor u Humanističkoj gimnaziji u Zagrebu.
Plan priprema:
Obzirom da se A i B razina matematike na maturi bitno razlikuju u sadržaju ispitivanja, pripreme će se odvijati u dvije različite grupe. Jednu će grupu činiti učenici koji pišu A razinu, a drugu grupu učenici koji pišu B razinu. Za grupu B pripreme će se održavati u terminu 8:30 – 10:00 (30 termina po 2 školska sata = 60 sati). Za grupu A pripreme će se održavati u terminu 10:30 – 13:30 (30 termina po 4 školska sata = 120 sati). Navedena satnica može biti korigirana, a u slučaju većeg broja prijavljenih, moguće je organizirati i dodatnu grupu koja bi bila održavana u tjednu. Prvi termin bit će u subotu, 20. studenog i nastavit će se svake sljedeće subote (uz određene iznimke). Detaljan kalendar priprema polaznici će dobiti na prvom susretu. Voditelj priprema autor je skripte koja će učenicima omogućiti praćenje predavanja i dodatno uvježbavanje nastavne teme kod kuće.

Zašto pripreme u POU Duga Resa?
1) KOLIČINA SATI – Iako se na tržištu uglavnom nude pripreme sa 60 ili 90 sati (A razina) odnosno 30 ili 45 sati (B razina), predviđeni plan koji uključuje temeljiti prolazak kroz cijelu srednjoškolsku matematiku nije moguće odraditi unutar 60 sati. Nakon odrađenih 120 sati (ili 60 sati za B razinu), predviđena su još minimalno tri susreta prije ispita na kojem će se rješavati prošlogodišnji ispiti mature.
2) GARANCIJA – Srednjoškolska matematika podijeljena je u 27 lekcija za A razinu odnosno 17 lekcija za B razinu. Nakon svake obrađene lekcije, voditelj će polaznicima podijeliti dokument koji sadrži APSOLUTNO sve zadatke iz te lekcije koji su se do sada pojavili na maturi. Na taj će način polaznici sami moći procijeniti u kojoj mjeri sadržaj obrađen na pripremama odgovara zahtjevima koje ispit mature stavlja pred učenike.
3) ODUSTAJANJE – Ako polaznik nakon određenog perioda shvati da mu pripreme ne koriste ili ne bude zadovoljan uslugom (ne može pratiti ritam, ne razumije predavača, pripreme mu nisu potrebne i dr.), može u svakom trenutku odustati bez obveze daljnjeg plaćanja (nema ugovora). Iz tog razloga, predviđeno je plaćanje u 6 rata. Primjerice, ako je polaznik odustao nakon 2 mjeseca, platio je 2 rate – ostale 4 neće platiti.

Cijena: A razina: 6 x 320kn = 1920kn       B razina: 6 x 220kn = 1320kn

Na kraju, epidemiologija… Na predavanju smo dužni poštivati sve mjere koje u datom trenutku vrijede za područje Karlovačke županije i odnose se na rad u zatvorenom prostoru. Pripreme će biti održavane uživo kad god to bude moguće. U slučaju zabrane rada uživo, predavanja će se održavati online do ukidanja zabrane. Prijave traju do 19. studenog i zaprimaju se putem maila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili mobitela (097/603-5643).

P.S. Sve zainteresirane pozivamo na besplatno prvo predavanje 20. studenog 2020. u 8:30 (B razina) i 10:30 (A razina). Molimo Vas da u tom slučaju mailom ili mobitelom najavite svoj dolazak.