Kazališna predstava "Vuk i 7 kozlića" u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa

Ove subote, 16.03. u 17 sati u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa gostuje Lutkarska scena „Ivana Brlić Mažuranić“ s predstavom “Vuk i 7 kozlića” nastaloj prema priči Jacoba i Wilhelma Grimma, ali ispričana na moderan način.
vuk 475

O predstavi:

Nakon što je majka Koza morala otići po poslu, a Kozlići ostaju sami, primorani su samostalno se obraniti od predatora i vještog manipulatora Vuka. Osim što su odgojeni po savjetima majke usput se moraju i sami domišljati lukavstvima pouzdajući se u vlastitu samostalnost i odluke. Tim više što je njihova nepažljivost i lakomislenost dovela do problema. Naime, Vuk ih je pronašao putem neoprezne prepiske na chat roomu.

Time i danas izrazito aktualnu temu postavljamo na scenu jer poučava kako je oprez nužan i bitan. Povlačeči segmente starinskih motiva te ih kombinirajući sa suvremenim elementima, te našoj djeci bliskim pojmovima o internetskim zamkama i društvenim mrežama.

S druge strane priča ukazuje na to da su ponekad i ona najmanja djeca mudra i nadasve snalažljiva. Tako se u ovoj priči ističe jedan kozlić koji je uspio nadmudriti vuka te se uspio spasiti. Ovaj bi ih sve pojeo, ali mudri kozlić se dobro skrio te time pokazao kako veličina i snaga nisu uvijek najvažnije u životu.

Glume: Vanja Gvozdić /Stipe Gugić, Ksenia Gregurić

Uzrasna dob: 3 - 11 godina

Trajanje predstave: 40 minuta

Cijena ulaznice: 20,00 kn

Ulaznice će biti u prodaji na dan predstave na blagajni kinodvorane sat vremena prije početka programa.

Facebook Image