STAND UP KOMEDIJA - DOBRA VEČER, DOŠAO SAM PO VAŠU KĆER

Teatar Kerekesh u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa

 

"DOBRA VEČER, DOŠAO SAM PO VAŠU KĆER" - STAND UP KOMEDIJA

 

U ponedjeljak 28. studenog u kino dvorani Duga Resa, večer smijeha, zabave i opuštanja...ili ipak ne za neke...

 

480

 

Ta rečenica teško pada svakome ko ima kćer i ubrzo postaje noćna mora svakog tate koji nije spreman pustiti svoju kćer u ralje života.
 
Ovaj stand up nastao je nakon Janove akupunkture mozga za vrijeme jedne vožnje po autocesti ZG-ZG. Nastao je iz straha, ljubavi i potrebe da se publika nasmije na račun patnika kojem nema pomoći.
 
 
Rezervacije i prodaja ulaznica:
* ured POU Duga Resa 8-13 sati radnim danom
* 1 sat na blagajni prije početka kazališne predstave
* rezervacija na 047 /844- 252
 
Cijena ulaznica:
60 ,00 kn / 7,96 eur / Fiksni tečaj 7,53450
 
Vidimo se u kazalištu :)

PLESNA PREDSTAVA "KAD RUKE ŠUTE"

Plesna predstava "KAD RUKE ŠUTE"

27. listopada u kino dvorani Duga Resa

 

KAD RUKE ŠUTE - plesna predstava o partnerskim odnosima
Tema partnerskih odnosa mnogima je zanimljiva. Svatko od nas ima ideju kako bi stvari trebale funkcionirati, kako bi veza trebala izgledati.
Te ideje prikupljamo od djetinjstva tijekom čitavog života i to nazivamo unutarnji svijet. Ono što se događa u stvarnosti zovemo vanjski svijet. A kako “pomiriti” ta dva svijeta? Kako pronaći balans?
Često nije nimalo lako zato što je postizanje tog balansa proces koji podrazumijeva:
● vrijeme (a mi ga, barem mislimo, nemamo)
● razumijevanje (umjesto podrazumijevanja)
● prihvaćanje (koje znači ne pokušavati promijeniti partnera)
● komunikaciju i pozorno slušanje (a ne „Znaš ti dobro što mi je“)
● obostrani trud, predanost, davanje (umjesto da gledaš što radi partner, zašto se ne usmjeriš na to što TI činiš i kakav partner želiš biti)
● rad na sebi i na odnosu (savršen partner ne postoji, „savršenim“ partnerom se postaje)
 
KAD RUKE SUTE 480
 
U bajkama uvijek postoje prepreke u obliku zmajeva, zlih vještica ili nemilih oluja na putu prema cilju. Te su prepreke u stvarnom životu suočavanje s onim dijelovima sebe s kojima nam se teško suočiti. Prijeđemo li sve te zmajeve, postajemo sretna i realizirana osoba. Jedino takva osoba može graditi zajedništvo bez stapanja vlastitog identiteta u tuđi. Takva osoba zna da kvalitetna partnerska veza ne pada spontano s neba, da ne postoji srodna duša koja će ispuniti sva naša očekivanja, već da se dobra veza gradI konstantnim trudom, davanjem, razumijevanjem, namjerom i ljubavlju.
 
“Kad ruke šute” plesna je predstava čija je dramaturško - koreografska koncepcija nastala na temelju stručno - istraživačkog teksta o partnerskim odnosima socijalne pedagoginje Sare Peranić. Plesač i plesačica, Sunčica Bandić i Christian Nujster, služeći se pokretom, u koreografiji Ilone Cvitić Kanceljak i uz autorsku glazbu Silvije Grilec, prikazuju 4 razine partnerskog odnosa kroz koje svi partneri na putu izgradnje kvalitetnog odnosa na svoj jedinstveni način prolaze: privlačnost, romanca, borba za moć, prava ljubav. Priča je osnažena i audiovizualnim projekcijama u kojima se uz pomoć kazališta sjena imitira svaki stupanj razvoja životnog ciklusa leptira. Što li pak leptiri i kvalitetne veze imaju zajedničko? Naime, i jedni i drugi prolaze različite stadije sazrijevanja. Leptir mora proći 4 stadija, od jajašca preko gusjenice i kukuljice sve do šarene odrasle jedinke koja je sposobna letjeti. Kvalitetna veza odvija se u 4 različita stadija: privlačnost, romanca, borba za moć i prava ljubav. Svaki stadij je jedinstven, ali i prijeko potreban u razvojnom procesu i kao preduvjet sljedećem. Leptiri ne mogu oživjeti ako nisu prošli prethodne stadije, a prava ljubav ne može proizaći iz odnosa koji se nije razvio iz privlačnosti, romance i borbe za moć.
 
Hoće li završetak biti „i tako su živjeli sretno do kraja života“ ili pak „svatko je krenuo svojim putem“ ovisi o nizu (plesnih) koraka.
Projekt je inicijalno nastao kao završni rad studentice Laure Pribanić na 3. godini Preddiplomskog studija produkcije na ADU, a potom je razvijen kao profesionalna predstava u suradnji s Plesnim centrom Tala koji je preuzeo daljnju distribuciju i promociju predstave.
 
Raspored predstave:
27.10. u 13:00 Srednja škola Duga Resa
27.10. u 19:30 Građanstvo
 
Rezervacija i kupnja ulaznica:
ured POU svaki dan od 8-13
rezervacija na 047 / 844 - 252
na bagajni 1 sat prije početka predstave
 
Cijena:
odrasli - 40,00 kn / 5,31 eur
učenici/studenti - 20,00 kn / 2,65 eur
 
Fiksni tečaj konverzije 7,53450 eur
 
Predstava je financirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH
Sažmi

KAKO?...I ZAŠTO UBITI MUŽA?

hit komedija u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa

 

KAKO?... I ZAŠTO UBITI MUŽA?“

 

U nedjelju 09. listopada hit komedija  u kino dvorani Duga Resa s početkom u 19 sati

 

U ovoj urnebesnoj komediji žene će uspjeti da pronađu na koji tip muža su osuđene, s podrobnim objašnjenjem ponašanja i maštovitim preporukama za uklanjanje. Tu će se naći različiti tipovi supruga, od kućnog majstora, hipohondra, seksualnih manijaka, razmaženih kretena.

 

Komedija o milijun razloga zašto ubiti muža, nastala je nakon burne reakcije nježnog spola na priručnik ,,Kako i zašto ubiti suprugu”. Naime autor ovog dela Antonio Amuri optužen je za muški šovinizam, posle čega je usledio i priručnik namenjen damama.

 

Za WEB 480

 

Ova komedija prema romanima talijanskog književnika Antonia Amurria do sada je realizirana na brojnim pozornicama, a duhovito opisani verbalni okršaji u braku prepunom trzavica nasmijali su publiku u svim dvoranama.

 

Ulogu supruga tumači Peđa Damjanović, a izmedju ostaloga ima zapaženu ulogu u zabavno glazbenom igranom programu „Čađava mehana“.

 Žensku stranu ispričat će glumica Nataša Aksentijević. Poznata glumica i TV voditeljica.

 Redatelj predstave je Radomir Rade Vukotić. 1971. godine upisuje fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi Predraga Bajčetića. Po diplomiranju 1975. godine postaje stalni član Pozorišta na Terazijama.

Radio je kao asistent režije velikim jugoslavenskim rediteljima: Soja Jovanović, Želimir Orešković, Radoslav Dorić, Aleksandar Đorđević. 1990. godine otvara prvu umjetničku radionicu za pozorište, film, radio i televiziju PRIZOR u bivšoj Jugoslaviji.

 

Glume: Nataša Aksentijević i Pedja Damjanović

Režija i adaptacija: Rade Vukotić

Produkcija: Duško Srijemac

 

Ulaznice / 70,00 kn / 9,29 eur / Fiksni tečaj konverzije 7,53450 eur

 

Rezervacija ulaznica na 047 / 844 252

Kupnja u uredu POU svaki radni dan 8 - 12 sati

Kupnja na dan predstave na blagajni od 18 sati

Facebook Image