"KONCERT ZA PAMĆENJE" u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa

Dvoje glazbenih virtuoza - flautistica Ivana Zahirović i gitaristički virtuoz svjetskog glasa - Viktor Vidović održat će veliki „KONCERT ZA PAMĆENJE“ u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa!
Koncert će se održati u utorak, 05.03. u 19:30 sati!

koncert 475
Ivana Zahirović istaknuta je hrvatska flautistica.
Diplomirala je i magistrirala na Univerzitet “Mozarteum” u Salzburgu.
1997. je postala članicom Orchester-Akademie pri Opernhausu u Zürichu, a 1999. do 2000. bila je i članicom prestižnog Simfonijskog orkestra „Mozarteum“ u Salzburgu. Nakon toga slijedi angažman u Simfonijskom orkestru Biel, a od 2003. do 2004. bila je članica Münchenskih simfoničara. U Münchenu redovito djeluje u nekoliko ansambala i orkestara, među ostalim u Orkestru Bavarske državne opere i Münchenskom radijskom orkestru. Pobijedila je na nekoliko međunarodnih natjecanja, među ostalim „Lions Club International“, “AUDI Mozart” u Italiji te “Alexandro and Buono International Flute Competition” u New Yorku, što joj je omogućilo nastup u Carnegie Hallu.
Tijekom karijere ostvarila je brojne koncerte s međunarodno poznatim glazbenicima, a nastupala je u Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Francuskoj, Austriji,  Južnoj Americi i SAD-u.

Viktor Vidović rođen je 1973. godine u Karlovcu. S 12 godina održava prvi samostalni koncert, a s 13 osvaja prva mjesta na službenim natjecanjima Hrvatske i bivše Jugoslavije. S 14 godina upisuje Konzervatorij u Ženevi u klasi brazilske gitaristice Marie Livie Sao Marcos pod čijim vodstvom osvaja prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju glazbenih umjetnika (CIEM) u Ženevi kao najmlađi pobjednik u povijesti natjecanja, nagradu ''Villa Lobos'' te ''Patek Philippe'' nagradu za posebnu glazbenu interpretaciju.

Konzervatorij u Ženevi završava sa 16 godina i dobiva diplomu ''s prvom nagradom virtuoziteta''. Upisuje studij na salzburškom Mozarteumu, gdje u klasi profesora Matthiasa Seidela stječe stupanj magistra umjetnosti. Za posebna umjetnička dostignuća i uspjehe tijekom studija dobiva nagradu ''Franz Kossak'' te nagradu austrijskog Ministarstva kulture.

Kao finalist međunarodnog natjecanja gitarista Rene Bartoli u Francuskoj, 2000. godine, nagrađen je i posebnom nagradom publike.

Bilježi nekoliko stotina zapaženih koncerata u prestižnim dvoranama diljem Europe. Kao solist nastupao je uz pratnju eminentnih orkestara, između ostalih sa Zagrebačkim solistima, Zagrebačkom filharmonijom, Orkestrom Romanske Švicarske, Moskovskom filharmonijom i Štutgartskom filharmonijom.

Autor je 100 –tinjak skladbi za gitaru i druge instrumente, također i brojnih transkripcija.

Objavio je četrnaest nosača zvuka i veliki broj video zapisa. Dobitnik je diskografske nagrade Porin 2007., 2008. i 2009. i 2013. godine.


Cijena ulaznice: 30 kn
Ulaznice će biti u prodaji na blagajni kinodvorane sat vremena prije početka programa.

 

Ministarstvo logo 40Koncert podupire Ministarstvo kulture Republike Hrvatske


Program koncerta:

Leonardo Vinci (1690-173): Sonata u D-duru

Adagio-Allegro-Largo-Presto-Pastorella

Mauro Giuliani (1781-1829): Grand Duo Concertant u A-duru op.85

Allegro moderato-Andante molto sostenuto - Scherzo- Allegretto espressivo

Viktor Vidović (*1973): Etida br.3 za gitaru solo

Božidar Kunc(1903-1964): Solilokvij za flautu solo op.61

Claude Debussy (1862-1918): Danse bohémienne, La Fille aux cheveux de lin, Le petit berger, Le petit nègre (1880)

Frédéric Chopin (1810-1849): Varijacije na Rossinijevu temu

Facebook Image