VEČER DUETA

Koncert "VEČER DUETA" u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa

U srijedu 12. listopada koncert klasične glazbe u izvedbi Ivane Lazar - sopran, Helene Lucić Šego - mezzosopran i Mario Čopor - klavir

 

Koncert je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija ... ulaz je besplatan

 

vecer dueta plakat 480

 

Skladbe :

 

F.Mendelssohn :

Ich wollt, meine Lieb ergösse sich
Abschiedslied der Zugvögel
Gruß
Herbstlied
Volkslied
Maiglöckchen und die Blümchen

 

J.Brahms:

Phänomen
Die Meere
Die Schwestern

 
S.Zlatić:

Ne beri, Jele


Vj.Rosenberg- Ružić:

Pastourelle


O.F.Pintarić:

Zdravo Jezuš, radost moja


L.Delibes:

Les trois oiseau


J.Massenet:

Marine
Joie


C.Saint -Saëns:

El desdichado

 

Vidimo se na koncertu...

 

"Latino" u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa

Grad Duga Resa, Turistička zajednica područja Četiri rijeke i Pučko Otvoreno Učilište Duga Resa organiziraju proslavu Međunarodnog dana žena 2022. uz koncert grupe "LATINO".
Koncert će se održati u utorak, 8. ožujka 2022. godine u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa s početkom od 19,30 sati.
latino 484

Željko Krušlin Kruška i ostatak benda vodit će Vas kroz ljubavne zvukove tijekom koncerta uz najveće hitove poput "Gdje je ljubav tu si ti", "Divno je biti nekome nešto", "Sve je noćas za ljubav stvoreno" ovog utorka u Dugoj Resi.

Ulaz je besplatan, uz prethodnu rezervaciju ulaznica na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 047/844-252.

Broj mjesta je ograničen!

Jer "Gdje je ljubav tu si ti" - a ovog "8. marta" ljubav je u Dugoj Resi!

Koncert filmske glazbe "Cinema Paradiso"

Pučko otvoreno učilište Duga Resa za sve ljubitelje filmske glazbe organizira koncert filmske glazbe s filmskom projekcijom pod nazivom „Cinema Paradiso“. Ovaj filmski glazbeni raj sastavljen je od skladbi najpriznatijih i najpopularnijih skladatelja današnjice poput Morriconea, Barrya, Williamsa… Osim njih, tu su i djela velikana Chaplina, a i drugih skladatelja čija su djela često korištena u filmovima. Većina programa u originalu je pisana za violinu uz pratnju orkestra ili klavira.

Filmsku glazbu donose u srijedu, 20. listopada 2021. u 19:30 sati Krešimir Marmilić na violini i Kristina Bjelopavlović Cesar za klavirom. 

plakat cinema 485

Cijena ulaznice: 30,00 kn

Prodajna mjesta:

Tajništvo Učilišta (pon-pet od 08-15 sati) - rezervacije na broj: 844-252;
Na dan koncerta na blagajni kinodvorane sat vremena prije početka programa;

 

Biografije

Krešimir Marmilić (Zagreb, 1961.) diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University (SAD). Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Vrlo je aktivan u revitalizaciji djela hrvatske glazbene baštine 18. i 19. stoljeća kao i u praizvedbama djela suvremenih hrvatskih autora. Često je nastupao u emisijama HRT–a. Koautor je i izvođač u dokumentarnim filmovima o hrvatskim skladateljima; Krežmi, Jarnoviću i Spadini. Kao urednik i izdavač objavio je i obradio šest rukopisa nota Franje Krežme pod naslovom «Album». Inicijator je tiskanja djela I. M. Jarnovića i F.  Krežme u izdanju MIC-a iz Zagreba. Voditelj je i osnivač gudačkog kvarteta “Cadenza Zagreb” (1995.) kao i nekoliko komornih sastava (Komorni trio Crisostomo, Trio i duo Cadenza, Ansambl Croazzolla Concertante…) s kojima je nastupao na gotovo svim festivalima i pozornicama Hrvatske te na gostovanjima u Italiji, Mađarskoj, Belgiji, Kosovu, Albaniji i BiH. Sudjelovao je u orkestrima u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj. Aktivno koncertno nastupa i surađuje s mnogim istaknutim glazbenicima i ansamblima. CD sa skladbama Franje Krežme objavio je 2018. godine. Od 1999. u statusu je samostalnog umjetnika.

Kristina Bjelopavlović Cesar (Zagreb, 1983.) diplomirala je glasovir s 20 godina u klasi  Sretne Meštrović i magistrirala u klasi Marine Ambokadze na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Usavršavala se na domaćim i inozemnim seminarima (Ph. Fowke, P. Donohoe, A. Valdma, K. H. Kämmerling, E. Indjic, A. Ciccolini, N. Flores). Uspješno je nastupala kao solistica uz ansambl Zagrebačkih solista, Zagrebačku filharmoniju, Dubrovački simfonijski orkestar i Orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca – Rijeka. Laureat je međunarodnog pijanističkog natjecanja u Senigalliji, pobjednica međunarodnih pijanističkih natjecanja u Pietra Liguri, Pinerolu, Cortemiliji te dobitnica šest prvih nagrada na Hrvatskim državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe (među kojima je i dobitnica apsolutne prve nagrade – kao članica klavirskog dua na natjecanju komornih sastava). Za akademsku godinu 2002./03. dobitnica je Rektorove nagrade. Od 1997. do 2003. stipendistica je Grada Zagreba. Za nosač zvuka diskografske kuće Orfej snimila je koncerte za klavir i orkestar Silvija Bombardellia i Borisa Papandopula u pratnji Komornog orkestra Simfonijskog orkestra HRT-a. Među važnijim nastupima ističe se serija koncerata po Hrvatskoj u sklopu akcije Više glazbe, manje mina za razminiranje Hrvatske, koncertna turneja po Japanu, zapaženi koncerti u sklopu Zagrebačkih ljetnih večeri, u ciklusu Zagrebački umjetnici zagrebačkoj publici, na Festivalima hrvatske glazbe u Berlinu i u Beču itd. Djeluje kao članica tria Orient expresto (klavirski duo i udaraljke – Matej Meštrović, Borna Šercar) koji je do sada nastupao diljem Hrvatske i u inozemstvu, a 2010. godine dodijeljena im je Nagrada europskog udruženja turističkih novinara za izniman doprinos turizmu. Nekoliko sezona djeluje kao glazbeni suradnik u Zagrebačkom kazalištu mladih. Umjetničku djelatnost upotpunjuje afinitetima prema jazz i popularnoj glazbi čime nadograđuje svoju klasičnu naobrazbu. Kroz posljednje tri godine djeluje u swing&jazz sastavu Tom and the Twisters. 2010. godine sudjeluje u njihovom albumu prvijencu Što ti drugo treba (Croatia Records). Od 2007. godine djeluje kao predavač na Teološkom fakultetu Matija Vlačić Ilirik gdje vodi katedru za glazbene predmete.

Više članaka ...

  1. ZAGREBAČKI KVARTET
Facebook Image