Početkom srpnja dvije hit komedije u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa

Dvije kazališne komedije početkom srpnja gostuju u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa.

Predstava Željka Ninčića “Ero sa ovoga svijeta” - srijeda, 8.7. u 20 sati
Predstava Denisa Bašića “Čarolija imitacije” - četvrtak, 9.7. u 20 sati

bas 485
O predstavama:

“Ero sa ovoga svijeta”
Ljubiteljima humora, komedije i najgledanije “Audicije” u susret dolazi njen autor i glumac Željko Ninčić, koji sam za sebe kaže da je „Ero sa ovoga svijeta“, pa se tako zove i predstava.

Dva najatraktivnija lika „Audicije” podsjetit će gledatelje na iskustva s prijemnog ispita za glumu, kao i na druge životne događaje. I dok Ćutuk više govori o promjenama u regiji, Veseli, kao izbjeglica, priča o iskustvu po bijelom svijetu.

Naravno neće zaboraviti nešto kazati i "jedan o drugome", odnosno Hercegovac o Bosancu i Bosanac o Hercegovcu. Publika će imati priliku prisjetiti se nekih od legendarnih scena, ali i zabaviti se u novim.

U trajanju od preko 1,4 h Ninčić je napravio zbir najinteresantnijih trenutaka iz svog autorskog rada, obogaćenog s uvijek prisutnim suvremenim događanjima i zapažanjima, ali ovoga puta u monološkoj formi. Upravo ta forma daje jedan potpuno novi način izražavanja, kao i mogućnost drugačije interpretacije, koju mnogi ljubitelji Audicije i ove vrste humora nisu do sada doživjeli.

Kao i uvijek, autor prati aktualna događanja, tako da je i sam kraj u duhu toga, pa predstava završava adaptacijom poznate pjesme Alekse Šantića, “Ostajte ovdje” u “Da li da ostanem ovdje”?

„Čarolija imitacije”

Najpoznatiji hrvatski glumac-imitator Denis Bašić izvodi svoju urnebesnu predstavu - satiru "Čarolija imitacije". U njoj oponaša likove iz društveno-političkog života, te obične ljude u svakodnevnim zgodama na raznim jezicima i dijalektima.

"Šaltajući" se iz lika u lik (Franjo Tuđman, Stipe Mesić, general Rojs, Ćiro Blažević...), uz aktualne skečeve lucidno povezuje prošlost s budućnošću.


Cijena i prodaja ulaznica:

Cijena ulaznice za svaku predstavu: 50 kuna
Prodaja i rezervacija ulaznica:
•  Tajništvo Učilišta (pon-pet od 08-15 sati) - rezervacije na broj 844-252
•  Na dan predstava na blagajni dvorane sat vremena prije početka programa

Facebook Image